Μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και την αγωνία που έζησε, η Δωροθέα Μερκούρη έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα καταστροφή. Η γνωστή ηθοποιός πληροφορήθηκε ότι η πόλη που μεγάλωσε στην Ιταλία, η Καλάβρια εκπέμπει σήμα κινδύνου από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει εκεί.

Το κύμα καύσωνα που έπληξε τη Μεσόγειο, οδήγησε σε εκτεταμές φωτιές σε Ελλάδα και Τουρκία και τώρα πλήττει και την Ιταλία. Οι πυρκαγιές μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας, κυρίως στη Σικελία και την Καλαβρία, όπου απειλείται ένα πολύ σημαντικό παγκόσμιο γεωπάρκο.

Η χώρα ζει την πιο ζεστή εβδομάδα του καλοκαιρού, με θερμοκρασίες που έχουν ήδη ξεπεράσει τους 47 βαθμούς Κελσίου στη Σικελία, κοντά στις Συρακούσες. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας αναμένει ότι σήμερα θα καταρριφθεί το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στη χώρα, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει έως τους 49 με 50 βαθμούς Κελσίου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σικελίας και τους 39 με 40 βαθμούς στην Καλαβρία, την Απουλία και την Καμπανία.

Βλέποντας μάλιστα μεγάλο τμήμα της περιοχής της Καλάβριας, όπου έζησε πολλά χρόνια, η γνωστή ηθοποιός συγκίνησε με το μήνυμα που έστιλε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Δωροθέας Μερκούρη:

«Η χώρα μου είναι στις φλόγες. Η γη μας. Η καρδιά μου ραγίζει. Ας μας βοηθήσει ο Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Δωροθέα Μερκούρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ