Από τα πιο πολυαναμενόμενα fashion events αυτό της αποψινής επίδειξης του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο για την κολεξιόν Cruise 2022, όχι μόνο μαγνήτισε το διεθνές ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας, αλλά προκάλεσε και πλήθος αντιδράσεων και σχολίων στη χώρα μας (θετικών και αρνητικών). Όπως για παράδειγμα, την κίνηση του Βασίλη Ζούλια που εξέφρασε το παράπονο του επειδή το όνομά του απουσίαζε από τη λίστα των καλεσμένων.

Ο Βασίλης Ζούλιας. (NDP)

Ωστόσο, μετά από παρέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη, όπως είπε και ο ίδιος, βρέθηκε θέση για τον δημοφιλή σχεδιαστή, με τον Λάκη Γαβαλά να δηλώνει στις 17 Ιουνίου, στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, πως «λόγω της θέσης μου στη μόδα εδώ και 50 χρόνια, είμαι στην A-list του κόσμου. Άρα, λοιπόν, και η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει αυτό που είμαι. Βεβαίως, είμαι καλεσμένος από τη Dior». Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε πως κατανοεί το παράπονο του Βασίλη Ζούλια σχετικά με την επιλογή των διοργανωτών να μην κληθούν στην επίδειξη όλοι οι Έλληνες σχεδιαστές, ενώ όπως είπε, «αρχικά, δικαιολογώ το ότι ένας άνθρωπος θέλει πολύ να παρακολουθήσει κάτι μοναδικό, διότι όπως και να χει ο δημιουργός του οίκου αυτού είναι καθοδηγητής για όλους εμάς. Αν τους έχει ξεφύγει να καλέσουν κάποιους Έλληνες σχεδιαστές, ας το παραβλέψουμε. Αν κάποιοι θεώρησαν ότι πρέπει να επιλεγούν κάποιοι καλεσμένοι, καλά έκαναν. Ο Βασίλης Ζούλιας που υπερέβαλε το έκανε γιατί είναι λάτρης του Dior και τον κοπιάρει χρόνια και καλά κάνει γιατί είναι μεγάλη σχολή, κανένας δεν κάνει ευρεσιτεχνία. Σαφώς και θα ήθελε να είναι στο σόου».

Λάκης Γαβαλάς (NDP PHOTO AGENCY)

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και ο Βασίλειος Κωστέτσος ο οποίος δηλώνει στο ΟΚ! πως «σίγουρα δεν είναι όμορφο να έχουν λάβει πρόσκληση επιλεκτικά κάποιοι σχεδιαστές και άλλοι όχι. Ή τους καλείς όλους ή κανέναν… ». Ωστόσο ο σχεδιαστής ξεκαθάρισε πως «το συγκεκριμένο event δεν είναι ένα πάρτι αλλά μια επίδειξη μόδας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο οίκος Dior εμπνέεται από την ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ωστόσο τον πρώτο λόγο (όπως και σε κάθε ανάλογη επίδειξη μόδας) έχουν οι πελάτες, οι αγοραστές και φυσικά τα μίντια… Προσωπικά, επειδή είμαι κι εγώ δημιουργός μόδας δεν με ενδιαφέρει να πάω στο σόου άλλου δημιουργού και να τον χειροκροτήσω. Είναι λίγο περίεργο όλο αυτό. Εκτός φυσικά αν είναι φίλος μου, όπως πήγα για παράδειγμα στον Αζεντίν Αλαϊά στο Παρίσι επειδή ήταν φίλος μου… Εκεί είναι άλλο το θέμα».

Ο Βασίλειος Κωστέτσος. (NDP PHOTO AGENCY)

«Δεν έλαβα πρόσκληση», μας είπε και η σχεδιάστρια μόδας Irene Angelopoulos προσθέτοντας ωστόσο πως από όσο γνωρίζει είναι πολύ περιορισμένη η λίστα των καλεσμένων του συγκεκριμένου σόου του Dior (μίλησε για 70 άτομα) και πως απαραίτητη προϋπόθεση για τις κυρίες που θα παραβρεθούν είναι να είναι ντυμένες με δημιουργίες Dior Haute Couture. «Προσωπικά αν και είμαι νέα σχεδιάστρια ωστόσο θα ήθελα να σημειώσω πως σπάνια λαμβάνουμε προσκλήσεις σε τόσο σημαντικά γεγονότα. Και στην επίδειξη της Mary Katratzou επίσης δεν λάβαμε πρόσκληση», μας είπε.

Instagram/ irene_angelopoulos_couture

Τέλος, μετά από επικοινωνία μας με συνεργάτιδα της ιδρύτριας του Atelier Loukia πληροφορηθήκαμε πως η κα Λουκία έλαβε πρόσκληση ωστόσο όπως είπε «η δημιουργός δεν θα παραβρεθεί γιατί είχε ήδη κάτι άλλο προγραμματισμένο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ