Το Αγρίμι, της Δήμητρας Παπαδήμα, ξεκίνησε την καλοκαιρινή περιοδεία του την Παρασκευή 16 Ιουλίου από το Κηποθέατρο Παπάγου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Παπαδήμα, ενώ μαζί της στη σκηνή ανεβαίνει και ο σύζυγός της, Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Το κείμενο υπογράφει η Δήμητρα Παπαδήμα, ενώ τη σκηνοθεσία η ίδια μαζί με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο αγοροκόριτσο, το Αγρίμι, περιοδεύει τους καλοκαιρινούς μήνες σε ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Μιλάει για τον μεγάλο και παθιασμένο της έρωτα με τον Ίωνα Δραγούμη, τις αδυναμίες της, τα πάθη της, αυτοσαρκάζεται, βρίζει, καταριέται, πάσχει.

Πιστός της συνεργάτης ο Μητσάκος (Δημήτρης Μυράτ) που δεν την αφήνει από το μάτι του παρά τα δώδεκα μόλις χρόνια του. Η Μαρίκα μένει ….. γυμνή μπροστά στον ταραχώδη, αταίριαστο, έρωτα της για τον αριστοκράτη Ίωνα Δραγούμη. Εξαρτημένη χρόνια από εκείνον και τη μορφίνη, αφήνεται σε μία παραζάλη από όργια και ουσίες, για να σωθεί από μία κοινωνία που την αμφισβητεί , αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της.

Στις πρώτες θέσεις του θεάτρου, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και η κόρη του ζευγαριού, Μαρία Θαλασσινή, που απόλαυσε τους γονείς της επί σκηνής και να τους χάρισε το πιο θερμό χειροκρότημά της. Οι τρεις τους, μάλιστα, στο τέλος της βραδιάς, πόζαραν στον φωτογραφικό φακό αγκαλιασμένοι και χαμογελαστοί.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ