Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε η Δήμητρα Αλεξανδράκη στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας», μιλώντας για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ανέλυσαν τα ήπια ή πιο σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται αποκλειστικά εξαιτίας του στρες και της στεναχώριας, αλλά και πως μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε και να τα αποφεύγουμε. Η Δήμητρα Αλεξανδράκη εκμυστηρεύτηκε πως εκείνη έχει οδηγηθεί μέχρι και στο νοσοκομείο, ακολουθώντας την τακτική να μην εκφράζει τα συναισθήματά της, καθώς αυτά στη συνέχεια σωματικοποιούνται.

«Γενικά νομίζουν ότι είμαι σαν μια κούκλα που δεν παθαίνει τίποτα και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν είναι έτσι. Είμαι άνθρωπος όπως όλοι μας. Έχω μάθει να ζω με αυτόν τον τρόπο ζωής, να μην αφήνω τα αρνητικά να με επηρεάζουν πολύ, ακόμα και αν με καταστρέφουν εσωτερικά. Προς τα έξω θέλω πάντα να δείχνω μία θετική αύρα, μία θετική ενέργεια. Γιατί κι εγώ το έχω ανάγκη, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος. Αυτά έχουν σωματοποιηθεί», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια, η γνωστή επιχειρηματίας και μοντέλο ανέλυσε πως στα 22 άρχισε να συνδέει τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε με την ψυχολογία της. «Στα 22 μου είχα περάσει ένα μεγάλο στρες. Ήταν και επαγγελματικό και οικογενειακό. Δε μίλησα ποτέ σε κανέναν, αυτό που λένε να το συζητήσω με κάποιον. Ποτέ δεν μου άρεσε να δείχνω ευάλωτη, να δείχνω ότι χρειάζομαι βοήθεια, μου άρεσε να προσφέρω βοήθεια, όχι να μου προσφέρουν. Κι όμως ήταν τεράστιο λάθος. Κατέληξα σε ένα νοσοκομείο, έψαχναν να μου βρουν τι έχω και δεν έβρισκαν. Ήταν όλα πεντακάθαρα. Είχα πόνο χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Δεν έβρισκαν τίποτα.

Με επισκέφθηκε ένας ψυχολόγος στην αρχή και ξεκίνησε να μου μιλάει και λέει “ΟΚ υπάρχουν θέματα”. Συνήθως αυτά τα προβλήματα με χτυπούν στα γυναικολογικά, γι’ αυτό έχω κάνει και 6-7 μήνες που να μη λειτουργεί ο κύκλος μου. Να μην έχω περίοδο στην ώρα μου. Επίσης, με χτύπησε στα μαλλιά, κοιμήθηκα και ξύπνησα, και υπήρχε μία γραμμή με λευκές τρίχες στη ρίζα. Εγώ δε μπορούσα να το πιστέψω», είπε η Δήμητρα Αλεξανδράκη. Η οποία αναφέρθηκε και στην περίπτωση του αδελφού της: «Κοιμήθηκε, ξύπνησε και είχαν μείνει τα μαλλιά του στο μαξιλάρι».

Πλέον, η ίδια ακολουθεί μια διαφορετική τακτική μιλώντας για προσωπικά θέματα, το οποίο όπως εκμυστηρεύτηκε είναι λυτρωτικό για την ψυχολογία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ