Η ταινία μικρού μήκους του Θανάση Νεοφώτιστου, Airhostess 737 βραβεύτηκε στο 47o Φεστιβάλ Τορόντο, όπως αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Λένα Παπαπαληγούρα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Λένα Παπαληγούρα σε έναν απαιτητικό και διαφορετικό ρόλο, ενώ με τη φωνή της, σε ένα συμβολικό ρόλο, συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου.

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Στην ανάρτησή της για αυτή τη σημαντική διάκριση η ηθοποιός έγραψε: : «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη και συγκινημένη! Η ταινία μας γυρίζει από το φεστιβάλ του Τορόντο με βραβείο!!! Μπράβο Θανάση!».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Λένα Παπαληγούρα είχε τη χαρά να συμμετέχει σε ένα από τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά γεγονότα του κόσμου. Η αγαπημένη ηθοποιός ταξίδεψε στην Ελβετία με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας της ταινίας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο πριν από λίγο καιρό. «Ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Την οποία δεν είχα φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα» περιγράφει με ενθουσιασμό στο okmag η ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ