Σαν “βόμβα” έσκασε, το πρωί της Πέμπτης, η είδηση πώς η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους μετά από 18 χρόνια γάμου και 22 χρόνια γνωριμίας.

Με κοινή τους δήλωση, η διάσημη τραγουδίστρια και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που έχει αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, τη Μελίνα και τον Γιώργο, γνωστοποίησε την είδηση με μια λιτή ανακοίνωση.

Ύστερα από 18 χρόνια, πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας και παρακαλούμε για το σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας. Δ. Βανδή – Ν. Νικολαΐδης“.

Η Δέσποινα Βανδή στις συνεντεύξεις της μιλούσε με λόγια αγάπης και θαυμασμού για τον Ντέμη Νικολαΐδη. Τίποτα δεν μαρτυρούσα όλα αυτά τα χρόνια ότι ο γάμος του ζευγαριού θα έχει άδοξο τέλος.

Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις δηλώσεις που έκανε η Δέσποινα για την γνωριμία, τον γάμο και τη σχέση της με τον Ντέμη όλα αυτά τα χρόνια, σε συνεντεύξεις της σε περιοδικό και τηλεοπτικές εκπομπές.

Περιοδικό InStyle, Απρίλιος 2016

Ο Ντέμης έχει μια αφοπλιστική αισιοδοξία απέναντι στη ζωή και στις όποιες δυσκολίες καλείται να αντιμετωπίσει κάθε φορά… Είμαι πολύ τυχερή που είναι ο σύντροφος της ζωής μου, εδώ και 17 χρόνια…“.

Τα δημοσιεύματα περί κρίσης στον γάμο μας δεν έχουν καμιά δημοσιογραφική υπόσταση και ποτέ δεν μας απασχόλησαν επί της ουσίας“.

Περιοδικό Celebrity, Δεκέμβριος 2016

Δεν υπάρχει ο έρωτας των πρώτων μηνών. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Υπάρχει μια σχέση που χτίζεται μέρα με την ημέρα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει πολλή δουλειά. Όμως, για να θέλεις να δουλευτεί μια σχέση, σημαίνει ότι από πίσω υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με τον άνθρωπό σου. Σημαίνει ότι η προσωπικότητα του άλλου δεν σε έχει ξενερώσει, δεν τον έχεις απομυθοποιήσει. Ο Ντέμης είναι ένας άνθρωπος που σε γοητεύει με τον τρόπο που σκέφτεται. Ακόμα και η απόλυτη άποψη που μπορεί να έχει, από πίσω κρύβει μια δεοντολογία, μια ηθική, την οποία σπάνια συναντά κανείς“.

Ποτέ δεν υπήρξαν στιγμές που να φτάσαμε στα όρια μας και στον χωρισμό…“.

Περιοδικό Gala, Νοέμβριος 2018

Όταν πρωτογνώρισα τον Ντέμη πρέπει να παραδεχθώ ότι με τρόμαξε. Με τρόμαξε η προσωπικότητά του. Εξέπεμπε άφθονο δυναμισμό. Αυτός ο δυναμισμός με ανάγκασε, εκ των πραγμάτων, να τον προσεγγίσω σιγά- σιγά. Να τον ακουμπάω προσεκτικά. Πώς να σου εξηγήσω; Δεν ήταν φόβος, αλλά ας πούμε δέος. Κάπως έτσι προχωρήσαμε. Στην αρχή με λίγα αγκαλιάσματα. Αργότερα με περισσότερα. Στο τέλος ολοκληρωτικά. Αυτά τα “μπαμ” τις περισσότερες φορές καταλήγουν και “μπουμ”. Στην αρχή λατρείες. Και στη συνέχεια “άντε γεια”. Στη δική μας περίπτωση μετρά είκοσι χρόνια. Σου κάνει;“.

Το σεξ κάποια στιγμή εξατμίζεται. Εξαρτάται από το ζευγάρι. Το πάθος, λοιπόν, να συμφωνήσουμε, εξατμίζεται. Όταν λέω πάθος, εννοώ η “τύφλωση”. Αυτό λένε και οι έρευνες και η ανθρώπινη εμπειρία. Στην αρχή “βλέπεις”, αλλά παραβλέπεις. “Θα αλλάξει”, λες από μέσα σου. Στη συνέχεια “βλέπεις” καλύτερα. Εκεί λοιπόν θα αποδειχθεί η αντοχή του θαυμασμού σου. Θέλω να πω ότι όσο ο χρόνος περνάει τόσο περισσότερο ωριμάζει το αίσθημα σαν το παλιό κρασί. Και τόσο περισσότερες μυρωδιές βγάζει. Το αίσθημα το ανιδιοτελές, το καθαρό το γνήσιο“.

Περιοδικό Down Town, Ιούνιος 2019

Δεν ξέρω τι είναι ιδανικό για τον καθένα και καλό είναι οι άνθρωποι να μη στέκονται στην εικόνα. Άλλο το φαίνεσθαι, άλλο το είναι. Στη δική μου περίπτωση, μπορώ να πω ναι ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει μια πολύ ωραία οικογένεια και έχω μια δουλειά που δεν βλέπω ως δουλειά.

Ασφαλώς και υπάρχουν μέρες δύσκολες. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι όλα τα παραμύθια σταματάνε στον γάμο. ‘Ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα’. Δεν έχω δει κανέναν να γράφει παραμύθι με δεύτερο μέρος για το πώς έζησαν αυτοί μετά το γάμο. Η αλήθεια της ζωής εκεί γράφεται…“.

Περιοδικό Celebrity, Φεβρουάριος 2020

Όταν γνώρισα τον Ντέμη ένιωσα πράγματα, αλλά ίσως επειδή δεν με ενδιέφεραν τα ‘σκαλιά της εκκλησίας’, δεν μπορώ να σου πω ότι το σκέφτηκα. Δύο χρόνια αργότερα, όμως, αισθάνθηκα ότι αυτός ο άντρας ήθελα να γίνει ο πατέρας των παιδιών μου…”

Ο γάμος είναι μια μακροχρόνια σχέση και στόχος είναι να μην «ξενερώσει» κανένας από τους δύο. Είναι σημαντικό η εξέλιξη των δύο αυτών ανθρώπων να είναι παράλληλη. Δεν γίνεται ο ένας να προχωράει μπροστά και ο άλλος να μένει πίσω, θα δημιουργηθεί χάσμα. Είναι σημαντικό τα «θέλω» του ενός να είναι αποδεκτά και από τον άλλο. Εγώ από την αρχή αυτής της σχέσης -και πριν από το γάμο αλλά και μετά–, πίστευα ότι δεν υπάρχει μόνο το εμείς. Υπάρχει και το εγώ και το εσύ. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταργήσεις το εγώ σου, ό,τι κάνουμε δηλαδή στα πρώτα χρόνια μιας σχέσης, που ξεχνάμε τους φίλους μας, παρασυρόμαστε από τον έρωτα και λειτουργούμε διαρκώς ως μια δυάδα που χωρίζει αναγκαστικά μόνο τις ώρες της δουλειάς. Για μένα αυτό δεν είναι υγιές. Θέλω να έχω τους φίλους μου, όπως θέλω να έχει και ο άλλος τους φίλους του. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η επικοινωνία, να μιλάς για τα πράγματα που σε απασχολούν, αλλά και να ακούς με ορθάνοιχτα αφτιά, γιατί ο άλλος μπορεί να σου δώσει μια δική του οπτική που εσύ δεν είχες σκεφτεί ποτέ. Αν τα νεύρα είναι τεντωμένα, καλύτερα να μη μιλήσεις εκείνη τη στιγμή. Έχει τύχει πολλές φορές όταν είμαι εκνευρισμένη να μιλήσω μετά από δύο μέρες, ώστε να έχω πλέον απο­φορτιστεί, να μου έχει φύγει δηλαδή η ένταση και να είμαι ψύχραιμη στην τοποθέτησή μου…“.

Ενώπιος Ενωπίω, Απρίλιος 2020

Τον Ντέμη τον γνώρισα το 1999. Κλείνουμε 21 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δεν τον πίστεψα και ρώτησα ποιος είναι. Τον είχα δει σε κάτι εξώφυλλα, γιατί δεν ήξερα από ποδόσφαιρο…

Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος που ευτυχώς συναντήθηκαν οι ζωές μας και νομίζω ότι αυτό που έχω γίνει σήμερα το οφείλω σε πολύ μεγάλο βαθμό σε εκείνον. Αυτό που με γοήτευσε στον Ντέμη είναι ότι άρχισα να γνωρίζω έναν άνθρωπο με φοβερές αξίες, ιδεώδη, αρχές. Ως χαρακτήρες δεν είμαστε πολύ ίδιοι. Ο Ντέμης με γείωνε…“.

Εμένα η μητρότητα με συνεπήρε και με έβαλε κατευθείαν στον ρόλο, εκείνον άργησε αλλά έχει πάρα πολύ καλή σχέση και με τα δύο παιδιά… Πάνω από όλα ήθελα να γίνω μάνα, αυτό μ’ ενδιέφερε, οπότε για μένα δεν είχε κανένα κόστος αυτό…“.

Φωτογραφίες: NDP – Instagram/desp1navandi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ