Την αρχαία τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή με τον Δημήτρη Καταλειφό θαύμασαν όσοι έσπευσαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Εκεί ήταν και η Δανάη Μπάρκα.

Η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου θέλησε μάλιστα μετά το τέλος της παράστασης να δηλώσει τον θαυμασμό της σε όλους τους συντελεστές κι ιδιαίτερα στον «δεύτερο μπαμπά» της, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη που υποδύθηκε τον «Θησέα».

Η Δανάη Μπάρκα συγκινημένη έγραψε στο Instagram: «Ο Χρήστος μου ως Θησέας αυτή την φορά. Ο άνθρωπος μου, η οικογένεια μου, ο δεύτερος μπαμπάς μου, η ωραιότερη αγκαλιά και η πιο ανακουφιστική. Ο Χρήστος μου που από μωρό κάθε φορά που τον βλέπω στη σκηνή, τα μάτια μου τρέχουν ποτάμι χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Ίσως από τον θαυμασμό, ίσως από την στιβαρότητα του στην σκηνή, ίσως επειδή ακόμα κι όταν δεν μιλάει είναι σαν να φωνάζει, ίσως από το πόσο σοβαρά κάνει αυτή την δουλειά, ίσως από το πόσο το αγαπάει. Ο Χρήστος μου φέτος συναντιέται με τον σπουδαίο Δημήτρη Καταλειφό ο οποίος μεγαλουργεί στην σκηνή με έναν μαγικό τρόπο χωρίς να υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτό που κάνει, με έναν καταπληκτικό θίασο. Ο Χρήστος μου φέτος είναι ο Θησέας. Είναι λοιπόν από τις φορές που έχει κοινά με τον χαρακτήρα που υποδύεται…καλός, φιλεύσπλαχνος, δίκαιος, προστατευτικός και με μια αγκαλιά για όσους την χρειάζονται. Θησέα ,έγινες από τους αγαπημένους μου θεατρικούς ρόλους επειδή αγκάλιασες τον μπαμπά μου και μεγαλουργήσατε. Χρήστο μου, είσαι ο πιο αγαπημένος μου Θησέας όλων των εποχών και θα είμαι πάντα η μεγαλύτερη θαυμάστρια σου. Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ για όσα μου διδάσκεις πάνω και κάτω από τη σκηνή και τα μάτια μου θα είναι πάντα πλημμυρισμένα από δάκρυα περηφάνειας για εσένα.
Υ.Γ 1 : Σας ευχαριστώ όλους για τα τόσα πολλά μηνύματα και βίντεο απο την παράσταση-θα τα μεταφέρω στους συντελεστές, υπόσχομαι.

Υ.Γ 2: Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», θα περιοδεύσει στην Ελλάδα όλο τον Αύγουστο και λίγο Σεπτέμβρη και θα έρθει και Αθήνα. Θα σας πρότεινα να τρέξετε να το δείτε.
Υ.Γ 3: Να αγαπάμε και να το φωνάζουμε. Ίσως έτσι, σωθεί ο κόσμος.
Υ.Γ 4 : Στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, πάντα μια αγκαλιά φωτίζει τον τόπο».

Διαβάστε επίσης;

Δανάη Μπάρκα: Οι ευχές στον Νίκο Κοκλώνη για τα γενέθλιά του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ