Πολλοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που κήρυξε το ΣΕΗ κατά της υποβάθμισης των πτυχίων όσων αποφοιτούν από τις δραματικές σχολές. Η Δανάη Μπάρκα έχει διττό επάγγελμα, από τη μία ηθοποιός και από την άλλη παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Mega. Στην έναρξη της εκπομπής της η Δανάη Μπάρκα θέλησε να απαντήσει για την απορία πολλών γύρω από το εάν η εκπομπή «Πάμε Δανάη» είναι live και αν η ίδια έπρεπε να συμμετέχει στην απεργία.

«Επειδή πολλοί άνθρωποι μπορεί να το έχουν απορία ή να το έχουν σκεφτεί, ήδη τα μηνύματα είναι πολλά για το αν είμαστε live, για το αν απεργώ λόγω της ιδιότητάς μου ως ηθοποιός. Φυσικά είμαστε με τους ηθοποιούς, φυσικά και είμαστε ενάντια σε οποιοδήποτε διάταγμα πάει να υποβαθμίσει την μόρφωση, τον κόπο, τις ώρες και τα όνειρα όποιων ανθρώπων, σήμερα είναι οι ηθοποιοί, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος.

Μιλάω φυσικά για την απεργία που υπάρχει αυτό το 48ωρο αυτών για τους ηθοποιούς για το προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι σπουδές μας και τα απολυτήριά μας εξισώνονται με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Στη συνέχεια η Δανάη Μπάρκα διευκρίνισε σε σχέση με την απεργία: «Φυσικά και ως ηθοποιός είμαι με τους ηθοποιούς. Αυτή τη στιγμή εδώ η ιδιότητά μου είναι αυτή της παρουσιάστριας. Η σκέψη μου και το μυαλό μου είναι στην απεργία και στους ανθρώπους που διεκδικούν αυτά που μας αξίζουν, αλλά ως παρουσιάστρια επειδή είναι ένα άλλο επάγγελμα και είναι ένας άλλος ρόλος δεν θα μπορούσα να λείπω από εδώ από το καθήκον μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ