Μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα ήταν η αποψινή (27/1) στην εκπομπή, Νύχτα στάσου, με τον

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μοιράστηκε μια ιστορία που έζησε με τον Γιώργο Ζαμπέτα, στην εκπομπή, «Νύχτα στάσου». Ο καλλιτέχνης και παρουσιαστής αποκάλυψε πως ένα μοναδικό σχέδιο στο μπουζούκι του Γιώργου Ζαμπέτα έγινε ευρέως γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

«Είμαστε με τον Γιώργο Ζαμπέτα, παίζουμε πολλά χρόνια. Μεταξύ των άλλων μπουζουκιών, είχε και ένα μπουζούκι τη λίμνη. Ένα εξωτικό δέντρο, μια γέφυρα και ένα ποταμάκι. Έτσι, λοιπόν αυτό το μπουζούκι το είχε κάνει ο Ζοζέφ, ένας ξακουστός μάστορας. Η γυναίκα του Ζοζέφ είχε κάνει αυτή τη φιγούρα που μπαίνει πάνω στο μπουζούκι και ο Ζοζέφ έκανε την κατασκευή ότι δεν θα κάνει άλλη φιγούρα πουθενά, μόνο του Ζαμπέτα.

Μου άρεσε, όμως, το μπουζούκι αυτό και του έλεγα “Γιώργο, πες του να μου κάνει και εμένα” και μου έλεγε “Δεν γίνεται πιτσιρίκο, αυτό είναι αποκλειστικό δικό μου. Δεν γίνεται με τίποτα”. Περνούσε ο καιρός και του έλεγα ξανά και πες, πες λέει “Εντάξει ρε μάγκα, θα πω στον Ζοζέφ να στο κάνει”. Κάποια στιγμή υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός στους μαστόρους.

Με ψήνει ένας φίλος μπουζουκτσής – από το γεγονός δεν μιλούσαμε 20 χρόνια – και το πάμε σε έναν μάστορα στο Αιγάλεω να δουν τα καμάρια τι διαστάσεις έχουν και από τη φούρια μου το άφησα και θα το έφερνε την άλλη μέρα. Μου το φέρνει αλλά σε ένα μήνα άρχισα και βλέπω μπουζούκι στον έναν και στον άλλον. Ξεσήκωσαν τη φιγούρα και τη μοίρασαν σε όλη την Ελλάδα.

Τι να του έλεγα; Του είπα την αλήθεια και μου είπε “Μη μοιράζεσαι την καλοσύνη σου”. Μου το συγχώρησε. Ήταν ένα γεγονός που με σημάδεψε στη ζωή μου αλλιώς θα ήταν δύο μοναδικά μπουζούκια».

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Νικολόπουλος: «Οι φανς του Καζαντζίδη είναι “Ταλιμπάν”, ακόμα αντιμετωπίζω προβλήματα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ