Ήταν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Χριστίνα Κοντοβά είχε δημοσιοποιήσει το μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε να διανύει προκειμένου να υιοθετήσει τη μικρή Έιντα. Αυτός ο μεγάλος κύκλος ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Έπειτα από δύο χρόνια προετοιμασίας και 13 μήνες στην Ουγκάντα, η Χριστίνα Κοντοβά με την μικρή Έιντα εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα. Μητέρα και κόρη απολαμβάνουν πλέον κάθε στιγμή μαζί, έχοντας διακριτικά στο πλευρό τους τον σύντροφο της Χριστίνας Κοντοβά, Τζώνη Καλημέρη. Εξάλλου, ο ίδιος από την αρχή έδειξε την στήριξή του στην επιθυμία της να προχωρήσει σε υιοθεσία.

Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να απολαμβάνουν την πρώτη τους βόλτα μαζί με την μικρή Έιντα στο κέντρο της Αθήνας. Το κοριτσάκι απολάμβανε τη διαδρομή πάνω στο ποδηλατάκι της. Στη συντροφιά τους βρισκόταν ακόμα ο πατέρας της Χριστίνας Κοντοβά, με τα κατοικίδιά τους. Ντυμένοι με αθλητικά ρούχα και γυαλιά ηλίου τόσο η Χριστίνα Κοντοβά, όσο και ο Τζώνη Καλημέρης δεν σταμάτησαν να χαμογελούν, ενώ συχνά η σχεδιάστρια αποτύπωνε στιγμές τους με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου.

Η επιχειρηματίας μυεί το κοριτσάκι της σε κάθε πτυχή της ζωής της και δημιουργεί συνεχώς νέες παραστάσεις και εμπειρίες για εκείνη.

Δημιούργησε ένα όμορφο δωμάτιο, της γνώρισε την ομάδα της στη δουλειά, γιόρτασαν μαζί τα πρώτα τους Χριστούγεννα. Κυρίως όμως προσφέρει στην Έιντα τη φροντίδα και την αγάπη της.

Η απόφασή που πήρε η Χριστίνα Κοντοβά να υιοθετήσει την Έιντα

Πρόσφατα, η Χριστίνα Κοντοβά είχε μιλήσει στην ελληνική έκδοση της Vogue για την απόφασή της να υιοθετήσει. «Δεν είχε να κάνει με το αν μπορώ να γεννήσω η ίδια ένα παιδί. Δεν προηγήθηκαν αποτυχημένες εξωσωματικές. Η άποψή μου είναι ότι, αφού υπάρχουν παιδιά χωρίς οικογένεια, γιατί να μην τους την προσφέρουμε; Έπαιξαν ρόλο και τα ταξίδια μου στην Αφρική, δύο εκ των οποίων με την Actionaid. Στη δεύτερη αποστολή, που ήρθα σε επαφή με τα παιδιά, μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία της υιοθεσίας», εξήγησε.

Επιπλέον, είχε αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια δεν ήθελα να γίνω μητέρα. Έλεγα ότι κατάφερα να στήσω τη δουλειά μου, να κατακτήσω τα όνειρά μου και να φτάσω μέχρι εδώ μόνη μου. Μόχθησα και τώρα θέλω να χαρώ, να ξεκουραστώ. Μου φαινόταν βουνό το να έχω παιδί, το σκεφτόμουν σαν εμπόδιο. Ίσως να ήταν και από φοβία, επειδή είχα δύο αποτυχημένες εγκυμοσύνες γύρω στα 35. Είχα πει ότι δεν είναι για μένα αυτό. Μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι τίποτα δεν είναι ωραίο αν δεν το μοιράζεσαι, ότι ένα παιδί θα μου έδινε περισσότερη χαρά, δεν θα μου την έκλεβε. Άλλαξα, αναθεώρησα».

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ