Η Χριστίνα Κοντοβά επέλεξε να περάσει τις τελευταίες μέρες του χρόνου μαζί με την κόρη της στην Αφρική. Ο τόπος που γεννήθηκε η μικρή Έιντα έγινε για την σχεδιάστρια ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη της στον πλανήτη. Οι δυο τους ταξίδεψαν για τις γιορτές στην Μαύρη Ήπειρο και περνούν ξεχωριστές στιγμές.

Κάποιες από τις δραστηριότητές τους τις βλέπουμε και μέσα από το Instagram της ευτυχισμένης μαμάς. Η Χριστίνα Κοντοβά μοιράζεται εντυπωσιακές εικόνες από τις ομορφιές που συναντούν στην Αφρική: μέρη και ανθρώπους.

Το 2021, πριν ολοκληρωθεί η υιοθεσία της κόρης της, έζησε για πολλούς μήνες στην Ουγκάντα και γνωρίζει καλά πια τα ήθη και τα έθιμα των Αφρικανών. «Είναι άνθρωποι χαμογελαστοί, ευγενικοί, πρόθυμοι να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς. Και φυσικά με πολύ διαφορετική νοοτροπία από τη δική μας. Καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ανθρώπους που κύριο θέμα τους είναι το άγχος της επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, δεν βλέπεις άλλα άγχη, ούτε υπερβολικές απαιτήσεις. Μπορεί να είναι χαρούμενοι με απλά πράγματα. Αν ο καιρός είναι καλός, πολλές φορές τους αρκεί. Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι δεν βλέπεις φωνές και τσακωμούς στο δρόμο» είχε περιγράψει στο travel.gr για τη ζωή της στην Αφρική.

«Είναι αρκετά σύνηθες ένα παιδί να έχει χάσει τους γονείς του και να έχει υιοθετηθεί από συγγενείς. Ούτως ή άλλως η έννοια της διευρυμένης οικογένειας είναι συνηθισμένη εδώ. Οικογένειες συγγενών ζουν σε ένα ή δύο διπλανά σπίτια. Και αυτό δεν είναι μόνο για οικονομικούς λόγους, έχει να κάνει και με την κουλτούρα τους» είχε εκμυστηρευτεί στην ίδια συνέντευξη.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από αυτό το ταξίδι θα έχει φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο υπέροχες στιγμές με την κόρη της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ