Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και απρόβλεπτα ζευγάρια στο Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ και τη σύντροφό του Ρούνεϊ Μάρα. Τώρα οι δύο τους προτρέπουν τους Αμερικανούς την Ημέρα των Ευχαριστιών να υιοθετήσουν και να μην σερβίρουν στο τραπέζι τους το πατροπαράδοτο έδεσμα της γιορτής, τη γαλοπούλα.

«Οι γαλοπούλες είναι συναισθηματικά, έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι περισσότερες από 68 εκατομμύρια γαλοπούλες θα σφαγιαστούν βάναυσα και θα φαγωθούν μόνο κατά τους μήνες των διακοπών», δήλωσε το ζευγάρι.

Η Ρούνεϊ Μάρα αγκαλιά με τη γαλοπούλα της.

Το ζευγάρι, που είναι vegans θέλει να διαδώσει το σύνθημα για την υιοθέτηση μιας γαλοπούλας και όχι για το σερβίρισμα, την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η 36χρονη Μάρα και ο 47χρονος Φίνιξ, επισκέφτηκαν το Farm Sanctuary στο Acton της Καλιφόρνια, όπου πέρασαν χρόνο με πολλές γαλοπούλες. Τώρα, ελπίζουν ότι και άλλοι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του Farm Sanctuary, με τον τίτλο Adopt a Turkey. «Οι γαλοπούλες είναι συναισθηματικά, έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι περισσότερες από 68 εκατομμύρια γαλοπούλες θα σφαγιαστούν βάναυσα και θα φαγωθούν μόνο κατά τις μέρες των γιορτών», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους στο People.

«Υιοθετώντας μια γαλοπούλα μέσω του Farm Sanctuary’s Adopt a Turkey Project, όχι μόνο υποστηρίζετε τη διάσωση ζώων που αιχμαλωτίζονται στη βάναυση βιομηχανία κτηνοτροφίας, αλλά διαμαρτύρεστε επίσης για την ανήθικη μεταχείριση των εργαζομένων της κτηνοτροφίας και τον κυρίαρχο ρόλο της στην κλιματική κρίση», συνέχισαν. «Σε αυτή τη σεζόν προσφοράς, ελάτε μαζί μας να υιοθετήσουμε μια γαλοπούλα».

Ως μέρος του προγράμματος του Farm Sanctuary’s Adopt a Turkey, τα άτομα μπορούν να “υιοθετήσουν συμβολικά” ένα από τα ζώα δίνοντας μια εφάπαξ δωρεά 35 δολαρίων, η οποία, σύμφωνα με την οργάνωση «βοηθά το Farm Sanctuary να φροντίζει τις γαλοπούλες μας, να προστατεύει άλλους που έχουν ακόμα ανάγκη και να ευαισθητοποιήσει για την όμορφη ζωή που κάνουν όταν τους επιτρέπεται να ζήσουν».

Φωτογραφίες: The Mega Agency