Μια παράσταση ξεχώρισε μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε η σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου. Βρέθηκε στο θέατρο Σταθμός για να παρακολουθήσει την Ελένη Κοκκίδου στην παράσταση «Το τραγούδι της Φλέρυς» και εξομολογήθηκε τη συγκίνησή της.

«Χθες βράδυ είδα στο θέατρο Σταθμός την Ελένη Κοκκίδου στην ιστορία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Τρέχανε τα μάτια μου για την ερμηνεία της, αλλά και για αυτές τις δύο σπουδαίες γυναίκες. Σε ευχαριστώ Ελένη και όλους τους συντελεστές. Προλάβετέ το!» σύστησε η Χαρούλα Αλεξίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση «Το τραγούδι της Φλέρυς»

Το κείμενο υπογράφει ο βραβευμένος πεζογράφος Δημήτρης Οικονόμου και τη σκηνοθεσία ο Μάνος Καρατζογιάννης.

Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της προσπαθώντας να συνέλθει και να βρει το κουράγιο που χρειάζεται. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα.

Διαβάστε επίσης: Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η φωτογραφία με τη Χάρις Αλεξίου στα γυρίσματα του Maestro

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ