Μια συγκλονιστική εξομολόγηση από καρδιάς έκανε η Μπίλι Άιλις και μίλησε ανοιχτά για το σύνδρομο Τουρέτ που διαγνώσθηκε σε ηλικία 11 χρόνων. Η νεαρή καλλιτέχνιδα βρέθηκε στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν στο πλαίσιο της σειράς My Next Guest Needs No Introduction, που προβάλλεται στο Netflix.

Εκεί η Μπίλι Άιλις μίλησε για τη διάγνωσή της με το σύνδρομο Τουρέτ (Tourette). Πρόκειται για μια χρόνια διαταραχή που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την ύπαρξη πολλαπλώ τικς. Η καλλιτέχνιδα αποκάλυψε ότι η διάγνωσή της όταν ήταν 11 ετών.

«Αυτό που είναι αστείο είναι ότι το έχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν θα το μάθεις ποτέ», είπε μιλώντας για το συγκεκριμένο σύνδρομό και εξήγησε ότι γνώριζε αρκετούς καλλιτέχνες που έχουν επίσης το ίδιο σύνδρομο.

Ερωτηθείσα αν η συζήτηση για την κατάσταση την κάνει χειρότερα, απάντησε κατηγορηματικά «Καθόλου». «Μου αρέσει πολύ να απαντάω σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Για μένα, είναι πολύ εξαντλητικά αλλά με τα χρόνια έχουμε γίνει φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν κάνω ποτέ τικ, γιατί τα κύρια τικ που κάνω συνεχώς, όλη μέρα, είναι όπως, το ότι κουνάω το αυτί μου μπρος – πίσω, σηκώνω το φρύδι μου και κάνω κλικ στο σαγόνι μου… Και λυγίζω το χέρι μου εδώ και λυγίζω αυτό το χέρι, λυγίστε αυτούς τους μύες. Αυτά είναι πράγματα που δεν θα παρατηρούσες ποτέ αν κάνεις απλώς μια συζήτηση μαζί μου, αλλά για μένα είναι πολύ εξαντλητικά».

Τέλος, η ίδια ανέφερε ότι έχει συμφιλιωθεί πλήρως με το σύνδρομο που έχει, καθώς αυτό δεν μπήκε ποτέ εμπόδιο ούτε στη δουλειά, ούτε και στις σχέσεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ