Η Αθηνά Οικονομάκου βρίσκεται ήδη από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας στη Σαντορίνη, όπου και περνάει τις διακοπές του Πάσχα με την οικογένειά της.

Η ηθοποιός έχει ανεβάσει αρκετό υλικό στο Instagram account της από το «Πάσχα στο νησί», όμως αναμφίβολα τα πιο όμορφα story και εντυπωσιακά, ανέβηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Στα νησιά φαίνεται πως η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο από ότι στην πρωτεύουσα, και αυτό το είδαμε μέσα από τα stories της.

Ο επιτάφιος της περιοχής κατεβαίνει στο λιμάνι του νησιού και μπαίνει μέσα στη θάλασσα, ενώ στα βράχια υπάρχουν σταυροί που τους βάζουν φωτιά και τους καίνε.

 Στη Σαντορίνη συγκεκριμένα, ξεκινώντας από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, δεκάδες παιδιά τοποθετούν σε ταράτσες, μπαλκόνια, δρόμους, αλλά και στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου χιλιάδες «τενεκεδάκια».

Πρόκειται για αυτοσχέδια λυχνάρια που καίνε παραφινέλαιο και μόλις πέσει το σκοτάδι και λίγο πριν την έναρξη της περιφοράς του Επιταφίου, ανάβουν και προσδίδουν μαγική ατμόσφαιρα στο νησί.

Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε κάποια stories στο account της, τα οποία ήταν πράγματι πολύ όμορφα και διαφορετικά από όσα έχουμε συνηθίσει στην πρωτεύουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ