Η Αλίκη Βουγιουκλάκη εκτός από τον γιο της Γιάννη που τον λάτρευε όσο τίποτα άλλο στη ζωή της είχε πάντα κοντά της την πιστή βοηθό της Νότα αλλά και αρκετούς καλούς φίλους. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας άνθρωπος που ήταν κοντά της από τα πρώτα της βήματα μέχρι το τέλος της ζωής της. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον γνωστό φωτογράφο Κλεισθένη Δασκαλάκο. Στο πολύτιμο αρχείο του υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες των εγχώριων αλλά και ξένων σταρ από τη δεκαετία του ΄60 έως τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος φωτογράφιζε την Αλίκη από τα πρώτα της βήματα και έμελλε να είναι αυτός που τράβηξε και την τελευταία της φωτογραφία στο νοσοκομείο μαζί με τον γιο της Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Όπως δηλώνει αποκλειστικά ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο Okmag, ο Κλεισθένης ήταν μαζί με την Αλίκη και φωτογράφιζε τα πάντα. Όχι μόνο τις επαγγελματικές αλλά και τις οικογενειακές στιγμές της και ήταν μέλος της οικογένειας!

Τι θυμάσαι από τη φιλική αλλά και επαγγελματική σχέση του Κλεισθένη με την μητέρα σου την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Ο Κλεισθένης ήταν ο άνθρωπος της Αλίκης. Ο άνθρωπος που ήταν δίπλα της για κάθε φωτογράφιση από το πιο απλό θέμα μέχρι το πιο πολύπλοκο. Σε πρεμιέρες, σε καλέσματα, σε γενέθλια και γιορτές, παντού. Ο Κλεισθένης έχει εκατομμύρια φωτογραφίες και ένα απίστευτο αρχείο.

Θυμάσαι να σε φωτογραφίζει και εσένα παιδάκι;

Φωτογράφιζε και μένα από μωρό ο Κλεισθένης. Ήταν σαν να ήταν μέλος της οικογένειάς μας. Τον βλέπαμε τόσο συχνά που ήταν πλέον οικογένεια. Ο Κλεισθένης μας έβγαλε την τελευταία φωτογραφία με τη μητέρα μου την Αλίκη, στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, όταν ακόμα η μητέρα μου ήταν καλά βέβαια» συμπληρώνει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος αφήνει για λίγο τη φωτογραφική του μηχανή και ποζάρει δίπλα στην Αλίκη στα γενέθλια του Γιάννη Παπαμιχαήλ το 1973. Δίπλα τους ο ηθοποιός και καλός φίλος της Αλίκης Πέτρος Λοχαΐτης. (φωτο αρχειο Κλεισθένη)

1973: Η Αλίκη στο σπίτι της στα γενέθλια του γιου της Γιάννη, έχοντας στην αγκαλιά της τον γιο του Κλεισθένη Δασκαλάκου Βαγγέλη. Δίπλα της ο γιος της Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Διαβάστε εδώ ποιος ήταν ο φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ