Επτά χρόνια μετά την ταινία Maps to the Stars ο Ντέιβιντ Κρόνεμπερκ επιστρέφει με νέα ταινία. Το Crimes of the Future θα γυριστεί στην Ελλάδα και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του okmag.gr, βρίσκονται στη χώρα μας από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. Η Λέα Σειντού, η Κρίστεν Στιούαρτ και ο Βίγκο Μόρτενσεν είναι οι πρώτοι που έφτασαν. Η είδηση ότι η ταινία θα γυριστεί στη χώρα μας έγινε γνωστή από τον περασμένο Απρίλιο δημιουργώντας μεγάλη ανυπομονησία στο σινεφίλ κοινό. Τώρα, περιμένουμε να δούμε και τις πρώτες εικόνες των σταρ με φόντο τα ελληνικά τοπία.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων (το 80%) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα υπάρχουν λήψεις και στα περίχωρα. Η ταινία είναι ελληνοκαναδική συμπαραγωγή και έχει την πλήρη στήριξη του Athens Film Office όσον αφορά την εξυπηρέτηση της παραγωγής (με γραφειοκρατικές διαδικασίες).

O Βίγκο Μόρτενσεν παραλαμβάνει το βραβείο Donosti κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν. (Mega Agency)

Την ελληνική παραγωγή έχει αναλάβει η Argonauts Productions του Πάνου Παπαχατζή ενώ τη διανομή της θα κάνει η Neon Films. Η ελληνική εταιρία παραγωγής είχε συνεργαστεί στον παρελθόν ξανά με τον Καναδό παραγωγό της ταινίας, Ρόμπερτ Λάντος, στο Fugitive Pieces του Τζέρεμι Ποντέσουα τα γυρίσματα του οποίου έγιναν το 2007 σε Αθήνα, Υδρα και Λέσβο. 

Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας, Κρίστεν Στιούαρτ Λέα Σεϊντού, στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών. (Mega Agency)

Τα γυρίσματα του Crimes of the Future, που είναι το remake της ομότιτλης ωριαίας ταινίας που γύρισε ο Κρόνεμπεργκ τη δεκαετία του ’70, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ