Άντζελα Γκερέκου έκανε μια συγκινητική ανάρτηση λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του αεροσκάφους phantom που στέρησε τη ζωή στους πιλότους, Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

Η ηθοποιός βρέθηκε στη σχολή Ικάρων και εξέφρασε τη θλίψη της γράφοντας: «Άξιοι και Αθάνατοι. Αυτές τις ημέρες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την σχολή Ικάρων στο Τατόι με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο Βιώσιμης Περιφερειακή ανάπτυξης της Μεσογείου.

Φυσικά η πρόσφατη απώλεια των δύο νέων Ικάρων μας χτύπησε στην μνήμη μου ξανά και το δέος που ένοιωσα απεριόριστο… σε λίγο κλείνει ήδη ένας μήνας από το χαμό αυτό των δύο νέων ανθρώπων!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο θάνατος του ιστορικού.. Ικάρου υπήρξε η πρώτη ελληνική προσφορά – θυσία στο βωμό της αεροπορικής ιδέας.

Σε αυτό το μύθο των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων έχει στηριχθεί ο τίτλος των νεαρών σπουδαστών αεροπόρων και της Σχολής στην οποία φοιτούν και δείχνει την τόλμη και την αποφασιστικότητα που τους διακρίνει για την ελευθερία.

Ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο Στάθης Τσιτλακίδης πέθαναν έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το επάγγελμά τους δεν ήταν σαν τα άλλα, ότι ο δικός τους ουρανός δεν ήταν τουριστικός, αναψυχής, ποιητικό στερέωμα ή για extreme sports.

Κι αν μας συντρίβει η απώλειά τους είναι γιατί βλέπουμε πως αυτός ο ουρανός (ο δικός τους) εγγυάται τη δική μας γη, το δικό μας ταπεινό έδαφος με όλες τις πράξεις και τα λόγια με τα οποία το γεμίζουμε. Τιμή λοιπόν σε όλους τους Ικάρους μας που μας προστατεύουν!! Άξιοι και αθάνατοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ