Ο Αντώνης Καφετζόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μίλησε μεταξύ άλλον για τον Ακάλυπτο, τον ρόλο που αγάπησε πολύ το τηλεοπτικό κοινό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μια μερίδα ανθρώπων ας πούμε που την ταινία ρεβάνς τη θεωρούσαν ένα εμπορικό σκουπίδι. Στα φεστιβάλ δεν μας συμπαθούσαν. Οι κριτικές ήταν τέτοιες. Μια μειοψηφία έλεγε “όχι ρε παιδιά. Είναι νέοι άνθρωποι, κάνουν αυτό που πιστεύουν. Τους αρέσει αυτό το σινεμά”», εξήγησε μιλώντας για την πρώτη του κινηματογραφική δουλειά το 1983.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποκάλυψε μεταξύ άλλων πώς έπαιξε τον Ακάλυπτο: «Εγώ προσωπικά ήμουν πάντα στην εξής κατηγορία: οι κουλτουριάριδες φίλοι μου με θεωρούσαν πράκτορα των εμπορικών και οι εμπορικοί με θεωρούσαν κατάσκοπο των κουλτουριάριδων. Κάπως έτσι μείναμε απ’έξω. Να περιμένεις να χτυπήσει το τηλέφωνο και να μην χτυπάει. Ούτε το κουλτουριάρικο τηλέφωνο, ούτε το εμπορικό. Έγινε αυτό για μια περίοδο. Ακριβώς πριν από τον ακάλυπτο.

Ο Ακάλυπτος ήταν μια δουλειά που την αποφάσισα κυρίως γιατί ήμουν άνεργος. Δεν με έπαιζαν στην τηλεόραση. Δεν με θέλανε. Είχαν βγει τα ιδιωτικά κανάλια και έπαιζαν πιο νέους. Έλεγαν εντάξει αυτός πέρασε η μπογιά του. Ο πρώτος λόγος λοιπόν ήταν ότι είχα ανάγκη τη δουλειά και ο δεύτερος ότι μου άρεσε πολύ ο ρόλος».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Ο ηθοποιός, που έκλεισε τον περασμένο Οκτώβριο τα 71 του χρόνια, έχει έναν γιο τον Γιώργο Καφετζόπουλο που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα μίλησε για τα παιδικά του χρόνια λέγοντας: «Το σχολείο το βαριόμουν. Ήμουν έξυπνος αλλά δεν πολυδιάβαζα. Έψαχνα αφορμές για να μην πάω. Ήθελα να κάτσω σπίτι και να μην με ενοχλεί κανείς. Τους κοψοχόλιασα. Το είχα κάνει κι άλλες φορές. Εκείνη τη φορά πήραν τηλέφωνο και τους γονείς μου και με έπαιρναν κι αυτοί κι από το σχολείο κι εγώ δεν το σήκωνα γιατί παρίστανα ότι είμαι σχολείο.

Το μεσημέρι που γύρισαν σπίτι και με βρήκαν σώο γελούσαν γιατί πρέπει να είχαν τρομάξει. Ο μπαμπάς μου πήγε σχολείο και δεν με έβρισκαν. Το βίωνα πως δεν είναι κάτι κακό

Τα έβλεπα τα σίριαλ. Τα πιο πολλά τα έχω δει, αφού μεγάλωσα. Μου άρεσε ο “Ακάλυπτος” πολύ, αλλά με αυτό με έπρηζαν όλοι. Ήταν πολλή επιτυχία κι ήμουν έλα λίγο μην μου λέτε για αυτό. Παντού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ