Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι εικόνες που παρακολουθεί όλος ο κόσμος μετά τη ρωσική εισβολή, έφεραν στην Αλίκη Κατσαβού την σκέψη του μπαμπά της και τα λόγια που είχε ακούσει από εκείνον.

«-Μπαμπά ποιο είναι το πιο άγριο θηρίο στον κόσμο;
-Ο άνθρωπος παιδί μου;
(Από τα σοφότερα λόγια που άκουσα από τον πατέρα μου)», έγραψε. Παράλληλα, η Αλίκη Κατσαβού μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη νηπιακή της ηλικία στην οποία έχει δίπλα της τον μπαμπά της τον οποίο έχασε όταν ήταν 13 ετών.

«Από μικρή είχα καλλιτεχνική κλίση. Αγαπούσα τον χορό και ζωγράφιζα. Όμως αυτό δεν ήταν κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στους δικούς μου. Προτιμούσαν να σπουδάσω κάτι άλλο, για να έχω πιο σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Έτσι λοξοδρόμησα και έδωσα εξετάσεις στην Ιατρική. Ευτυχώς δεν πέρασα, και μετά επέβαλα τα «θέλω» μου», είχε αναφέρει στην εφημερίδα Espresso.

Η ηθοποιός έχασε τον πατέρα της στην ηλικία των 13 ετών, αλλά όπως είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη η μητέρα της φρόντισε να καλύψει το κενό της απώλειάς του. «Νομίζω ότι βοήθησε πολύ ο δυναμικός χαρακτήρας της μητέρας μου. Δεν μας άφησε να νιώσουμε πρακτικά ότι άλλαξε η ζωή μας, διαχειριστήκαμε μόνο το συναισθηματικό κομμάτι της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Ο πατέρας μου είχε μαζί με τον αδελφό του την εταιρία Ρυθμός, με μεγάλα εργολαβικά έργα, όπως τμήμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, πολλά θέατρα και κινηματογράφοι της εποχής. Ο Νίκος Ρίζος μού είχε πει ότι τουλάχιστον τρία θέατρα, το Ρουαγιάλ, το Κεντρικόν και το Λουζιτάνια, ήταν από την εργολαβική εταιρία του πατέρα μου, η οποία ήταν εξειδικευμένη και στην κυλιόμενη οροφή. Έλεγε πως ήταν ο πρώτος που την έφερε στην Ελλάδα», περιέγραφε για εκείνον η Αλίκη Κατσαβού.

Επιπλέον, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα της είχε επιτρέψει να γίνει ηθοποιός. «Αν ζούσε ο πατέρας μου, δεν θα είχα γίνει ηθοποιός, είναι τόσο απλό. Ήταν παλαιών αρχών. Το πολύ να μου επέτρεπε να γίνω αρχιτεκτόνισσα. Το ονειρευόταν κιόλας, γιατί σχεδίαζα πολύ ωραία και το είχε κάπως σιγουρέψει μέσα του. Η ζωή όμως τα φέρνει αλλιώς», σχολίαζε συγκεκριμένα στην συνέντευξη αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ