Πέντε μήνες μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust, ο σταρ της ταινίας, Άλεκ Μπάλντουιν, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη σε δυο ιταλικές Χριστουγεννιάτικές ταινίες.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Άλεκ Μπάλντουιν και ο αδερφός του Γουίλιαμ, θα βρεθούν στην Ιταλία για να γυρίσουν τις ταινίες Kid Santa και Billie’s Magic World, δύο οικογενειακές κωμωδίες που συνδυάζουν ζωντανή δράση και κινούμενα σχέδια. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στη Ρώμη.

Οι δύο ταινίες ενώνουν ξανά τον Μπάλντουιν με τον σκηνοθέτη, Φραντσέσκο Τσινκουεμάνι , με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Andron του 2015.

Θυμίζουμε πως η Χαλίνα Χάτσινς ήταν η διευθύντρια φωτογραφίας στην ταινία Rush που πρωταγωνιστούσε ο Άλεκ Μπαλντουιν και η οποία γυριζόταν στη Σάντα Φε. Τον περασμένο Οκτώβριο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο ηθοποιός πυροβόλησε κατά λάθος την γυναίκα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως από την παραγωγή του είχαν πει πως το όπλο είχε άσφαιρα.

Ο σύζυγος της Χάτσινς που υπέβαλε τη μήνυση ισχυρίζεται ότι Μπάλντουιν πυροβόλησε απερίσκεπτα και σκότωσε τη Χαλίνα. Ακόμα αναφέρει πως «η παραγωγή της ταινίας δεν έκανε ούτε τους τυπικούς ελέγχους ασφαλείας, ούτε και ακολούθησε το βασικό πρωτόκολλο που διέπει τους κανόνες ασφαλείας».

Η μήνυση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα βουνό δικαστικών υποθέσεων σε βάρος του ηθοποιού. Θυμίζουμε πως τον Νοέμβριο μέλος του κινηματογραφικού συνεργείου κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν και των παραγωγών της ταινίας «Rust». Μάλιστα, τόνισε ότι το σενάριο δεν ανέφερε πουθενά εκπυρσοκρότηση όπλου κατά τη διάρκεια της πρόβας. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η μήνυση κατατέθηκε από τη Μέιμι Μίτσελ, η οποία ήταν η υπεύθυνη σεναρίου στην ταινία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ