Το είδωλο της μόδας Άιρις Άπφελ πέθανε σε ηλικία 102 ετών την Παρασκευή (1/3), και η είδηση επιβεβαιώθηκε με μία ανάρτηση στη σελίδα της στο Instagram.

Η Stu Loeser, εκπρόσωπος της περιουσίας της Άπφελ, επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατό της στους New York Times. Πέθανε στο σπίτι της στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Η Άπφελ γιόρτασε τα εμβληματικά 100ά της γενέθλια το 2021, λέγοντας στο People ότι θεωρεί τον εαυτό της ως ένα λαγουδάκι Energizer που απλώς λατρεύει να εργάζεται — κάτι που έκανε για όλη της τη ζωή.

«Στα 100, τι άλλο να κάνω εκτός από το να κάθομαι; Δεν παίζω μπριτζ. Δεν παίζω γκολφ. Μου αρέσει να δουλεύω και μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω», είχε πει.

Μεταξύ αυτών των έργων ήταν μια συλλογή ρούχων με την H&M και μια συλλογή ομορφιάς με τη Ciáte London, και τα δύο το 2022. Και τα δύο της έδωσαν μια διέξοδο να διοχετεύσει την αγάπη της για τα χρώματα και τα prints.

«Ο κόσμος μπορεί να είναι ένα γκρίζο μέρος, επομένως τα χρώματα, τα prints και οι υφές είναι ένας τρόπος για να δώσω λίγη χαρά στη ζωή.

Το ίδιο και με το μακιγιάζ — θέλω τα κραγιόν μου να είναι όσο πιο φωτεινά και τολμηρά γίνεται», είπε στο People τον Αύγουστο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ