Ο Αιμίλιος Χειλάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υγεία του πατέρα του καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου 3/2 είχε κάνει δημόσια έκκληση για αίμα.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του, Κωνσταντίνος χρειαζόταν αίμα καθώς νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ για μια έκτακτη ορθοπεδική επέμβαση.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ανέφερε ότι: «Ευτυχώς είναι μία χαρά ο πατέρας μου. Είναι 90 ετών και πάντα μια επέμβαση σε αυτήν την ηλικία είναι ένα πρόβλημα, αλλά ζητήθηκε από το νοσοκομείο να κάνω αυτήν την ανάρτηση γιατί πάντα χρειάζεται αίμα για περιπτώσεις μεγάλων χειρουργείων. Πάει πολύ καλά ο πατέρας μου. Ευχαριστώ όλον τον κόσμο δημόσια. Όπως το ζήτησα δημόσια, δημόσια πρέπει να τους ευχαριστήσω.

Δεν υπήρξε ανταπόκριση όπως το περίμενα, αλλά νομίζω ότι είμαστε στην περίπτωση που έχει αρχίσει να καλύπτεται η ανάγκη. Ας συνεχίσουμε να δίνουμε. Εγώ κατάλαβα κάτι για τον εαυτό μου ότι μέσα στην υπότασή μου και στην τεμπελιά μου, δεν έχω γίνει αιμοδότης, αλλά από εδώ και πέρα θα το κάνω γιατί συνειδητοποιείς στις περιπτώσεις κρίσεις ότι πρέπει να είσαι συνεπής. Υπάρχει ένα ολόκληρο αιμοδοτικό σύστημα. Συνειδητοποίησα ότι είμαι ελλιπής σε αυτό το θέμα και πρέπει να ενεργοποιηθώ».

Για την Αθηνά Μαξίμου ανέφερε ότι: «Το καλοκαίρι θα κάνουμε το ‘’Ο κατά φαντασίαν ασθενής’’, τη κωμωδία του Μολιέρου. Με τη Αθηνά θα ξαναπαίξουμε μαζί. Δεν κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο ως σύζυγο αλλά ως συνάδελφοι. Με τη συνεργάτη Αθηνά Μαξίμου νιώθω απίστευτη ασφάλεια. Η σύζυγος Αθηνά Μαξίμου είναι ο άνθρωπος που θα τσακωθούμε για το ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια. Η Αθηνά είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Άμα μαγειρέψω εγώ θα πεθάνουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Η Αθηνά όταν ήταν ο κορονοϊός και δεν ξέραμε εμείς οι ηθοποιοί τι θα κάνουμε, εκείνη σκέφτηκε να ηχογραφήσουμε βιβλία και να πληρωνόμαστε κάπως. Αυτή η ιδέα της αυτή την στιγμή λέγεται book voice. Πλέον, έχει 60.000 εγγεγραμμένους χρήστες. 176 καλλιτέχνες που έχουν διαβάσει βιβλία είναι παιδιά που ζουν από αυτή τη δουλειά. Έχει δημιουργηθεί μία ομάδα ανθρώπων που ξαναδιαβάζουν βιβλία. Είναι σπουδαίες κινήσεις αυτές».

Ο ηθοποιός μίλησε και για την προσπάθεια που έκανε με την Αθηνά Μαξίμου να υιοθετήσουν παιδί: «Πριν από 10 χρόνια που κάναμε κινήσεις για να υιοθετήσουμε παιδί ήταν αποτρεπτικές για εμάς. Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε το βάρος. Τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πριν 10 χρόνια μας έλεγαν πως εάν θέλουμε ένα παιδάκι που έχει πρόβλημα τότε μπορούμε να πάρουμε αμέσως αλλά εάν θέλουμε ένα υγιές παιδί θα το πάρουμε σε 5-6 χρόνια. Ένιωθα κάποια στιγμή λες και μου δίνουν αμάξι, και εάν είναι μεταχειρισμένο θα είναι πιο εύκολο να το πάρω. Οι αρμόδιοι φορείς μας έλεγαν ‘’λυπάμαι αλλά έτσι είναι τα πράγματα’’. Σκέψου δύο ανθρώπους να πηγαίνουν σε ένα ίδρυμα, να τους συμβεί κάτι με αυτό το παιδί και να μην μπορέσουν ποτέ να το υιοθετήσουν.

Εμείς κάποια στιγμή σταματήσαμε να το σκεφτόμαστε και πολύ ώριμα είπαμε να γίνουμε τα παιδιά που δεν κάναμε, δεν πειράζει. Φερθήκαμε ο ένας στον άλλον με την αγάπη που θα δίναμε σε ένα παιδί. Τώρα πια νομίζω πως δεν μας λείπει το παιδί, δεν είναι το θέμα της ζωής μας. Γνωρίζουμε πια τι είναι το πένθος της απώλειας. Ο πρώτος άνθρωπος που με πήρε όταν μπήκε νοσοκομείο ο πατέρας μου ήταν η Αθηνά. Αυτή τη φροντίδα δεν μπορείς να τη βρεις εάν δεν έχεις παραδοθεί ο ίδιος».

Διαβάστε επίσης: Αιμίλιος Χειλάκης: Η δημόσια έκκληση του ηθοποιού για τον πατέρα του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ