Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον θάνατο του Σάκη Μπουλά, ενός από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Η απώλειά του είχε σκορπίσει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Σάκης Μπουλάς άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 χρονών στο νοσοκομείο μετά τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Στο πλευρό του μέχρι τελευταία στιγμή είχε τον αδερφό του, Νίκο και τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα Ούστα.

Ο ηθοποιός, παρόλο που έκανε χημειοθεραπείες, είχε εμφανιστεί σε νυχτερινό μαγαζί που εμφανιζόταν τότε με τους φίλους του, Διονύση Σαββόπουλο, Γιάννη Ζουγανέλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Σάκης Μπουλάς πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης προς τιμήν του φίλου του έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Πόσταρε μια φωτογραφία του Σάκη Μπουλά, την οποία συνόδευσε ένα συγκινητικό μήνυμα. «Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν …. 8 χρόνια φίλε», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Πειραιά, απ’ όπου καταγόταν η οικογένειά του.

Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή τη δεκαετία του ‘70 από τα εναλλακτικά μουσικά στέκια. Το 1976 είχε την πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο, ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη «Αρκάδι 1866» κι ένα χρόνο αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση, στην κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μια υπέροχη γλωσσού».

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), «Ντελίριο» (1983), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004) και «Ηθικόν Ακμαιότατον» (2005). Στην τηλεόραση αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το μεγάλο κοινό για τις ερμηνείες του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Κουφώματα» (ΕΡΤ, 1988), «Δέκα λεπτά κήρυγμα» (Mega, 2000), «Σαββατογεννημένες» (Mega, 2003) και «Πενήντα – Πενήντα» (Mega, 2005). Διακρίθηκε, επίσης, στην παρουσίαση τηλεπαιγνιδιών στη χρυσή εποχή τους, τη δεκαετία του ‘90 («Κάνε ό,τι Κάνω», «Πάρτα Όλα»).

O Σάκης Μπουλάς ασχολήθηκε με επιτυχία και με το τραγούδι. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει πέντε δίσκους: «Μπουλάς – Ελλάς» με τις μεγάλες επιτυχίες «Μπανάκι Μανάκι» και «Το Φλασάκι» (1986), «Ας πρόσεχες (1987), «Ζαμανφού», (1992), «Έκθεση ιδεών» με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000), ενώ συνεργάστηκε με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Γρηγορίου «Ανεπίδοτα γράμματα», ο Θάνος Μικρούτσικος («Καντάτα για τη Μακρόνησο»), ο Μίμης Πλέσσας («Λουκιανού διάλογοι») και ο Διονύσης Σαββόπουλος «Αχαρνής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ