Ολοκληρώθηκε με συγκίνηση και χαμόγελα χαράς –για τους μεγάλους νικητές- το 78ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Οντρεΐ Ντιγουάν με την ταινία «L’ Evénement», που παρέλαβε συγκινημένη τον Χρυσό Λέοντα. Η απονομή είχε και άρωμα Ελλάδας μιας και η ταινία The lost daughter» (Η χαμένη κόρη) που γυρίστηκε στις Σπέτσες χάρισε στη Μάγκι Τζίλενχαλ το βραβείο του καλύτερου σεναρίου.

Η γαλλική δραματική ταινία της Οντρέ Ντιβάν «L’ evenement» («Το συμβάν»), που πραγματεύεται μια παράνομη άμβλωση τη δεκαετία του 1960, απέσπασε το μεγάλο βραβείο, τον Χρυσό Λέοντα, στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας. Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ανί Ερνό και εκτυλίσσεται στη Γαλλία πριν από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Πρωταγωνίστριά της η Γαλλορουμάνα ηθοποιός Αναμαρία Βαρτολομέι.

Tο δεύτερο βραβείο απέσπασε η ταινία «The Hand of God» (Το χέρι του Θεού) του Ιταλού σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, στην οποία αφηγείται πώς έχασε τους γονείς του όταν ήταν έφηβος.

Η Επιτροπή απένειμε τον Ασημένιο Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας στη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον για την ταινία εποχής «The Power of the Dog» που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1920.

Το βραβείο καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στη Μάγκι Τζίλενχαλ για την ταινία «The lost daughter» (Η χαμένη κόρη), της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σπέτσες.

Η Ισπανίδα σταρ Πενέλοπε Κρουζ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από γυναίκα ηθοποιό για τον ρόλο της στην ταινία «Παράλληλες Μητέρες» και ο Τζον Αρσίλα, πήρε το βραβείο του καλύτερου ανδρικού ρόλου.

Φωτογραφίες: The Mega Agency.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ