Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Αντώνης Τσαπατάκης προήχθη σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ έπειτα από τη νίκη του στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, 2020. Ο ίδιος περιγράφει σε ανάρτησή του πως αυτό ήταν κάτι που δεν είχε τολμήσει καν να ονειρευτεί. Επιπλέον, ο Αντώνης Τσαπατάκης αναφέρει πως η υπερηφάνεια του είναι μεγαλύτερη για το γεγονός ότι 14 συνάδελφοί του μπόρεσαν να επιστρέψουν στο σώμα έπειτα από την τροπολογία του νομοσχεδίου που είχε ζητήσει.

«Εσείς έχετε καταφέρει κάτι το οποίο δεν φανταστήκατε ποτέ; Εγω σήμερα κατάφερα κάτι που δεν είχα τολμήσει καν να ονειρευτώ. Το 2009 η υγειονομική επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ με θεώρησε ανίκανο να συνεχίσω την υπηρεσια μου στο σώμα. Σήμερα προήχθην σε αξιωματικό του σώματος, έπειτα από τη νίκη μου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο 2020.

Από την ορκωμοσία για την προαγωγή του σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια όμως την ένιωσα για το γεγονός ότι μπόρεσα μέσω της αλλαγής του νομοσχέδιου που ζήτησα, να επαναπροσληφθούν άλλοι 14 συνάδελφοι που είχαν αποταχθεί για τον ίδιο λόγο. Ελπίζω να διαβάζουν τις γραμμές αυτές εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ του αρχικού άδικου νομοσχεδίου ώστε να πιστέψουν ακόμα και εκείνοι πως όλα είναι δυνατά, με θέληση, πίστη, προσπάθεια και αγάπη. Κυρίως όμως να πιστέψουν στις δυνατότητες όλων!

*Καθημερινά, συνάνθρωποι μας με διαφορετικότητα στην κίνηση ή στην ζωή γενικότερα (ΑΜΕΑ), αποκλείονται εργασιακά λόγο της αναπηρίας τους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Θυμίζουμε ότι ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε καταστεί παραπληγικός το 2006 έπειτα από τροχαίο ατύχημα και 3 χρόνια μετά απολύθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ακατάλληλος από υγειονομικής πλευράς. Έκτοτε, ακολούθησε μια «Οδύσσεια», φτάνοντας το 2017 να επιστρέψει στο σώμα και σήμερα να δημοσιεύει την ορκωμοσία για την προαγωγή του σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ