Ο πρίγκιπας Χάρι μοιράστηκε περισσότερα από ποτέ στα απομνημονεύματά του στο Spare, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της επίσκεψης της Μέγκαν Μαρκλ στον τάφο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια, στις 31 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε ηλικία 36 ετών, μετά από τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Στα απομνημονεύματα που δημοσίευσε τον Ιανουάριο, ο πρίγκιπας Χάρι θυμήθηκε τη συναισθηματική εμπειρία που βίωσε όταν έφερε τη γυναίκα του στον τάφο της μητέρας του για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι.

Όταν ο Χάρι πήγε τη Μέγκαν στον τάφο της μητέρας του

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι θαμμένη στο Althorp, το πατρογονικό σπίτι της οικογένειας Σπένσερ στο Northamptonshire της Αγγλίας.

Η Νταϊάνα αναπάυεται σε ένα νησί στο κέντρο της διακοσμητικής λίμνης που είναι γνωστή ως The Round Oval εντός του Pleasure Garden του Althorp Park και ο τάφος της είναι απαγορευμένος για το κοινό.

«Καμία επίσκεψη σε αυτό το μέρος δεν ήταν ποτέ εύκολη, αλλά αυτή η… εικοστή πέμπτη επέτειος», γράφει ο πρίγκιπας Χάρι στο Spare. «Και η Μεγκ έρχεται πρώτη φορά. Επιτέλους, έφερνα το κορίτσι των ονείρων μου στο σπίτι για να γνωρίσει τη μαμά».

«Διστάσαμε, αγκαλιαστήκαμε και μετά πήγα πρώτος. Τοποθέτησα λουλούδια στον τάφο. Η Μεγκ μου έδωσε μια στιγμή και μίλησα στη μητέρα μου στο κεφάλι μου, της είπα ότι μου έλειψε, της ζήτησα καθοδήγηση και διαύγεια.

Νιώθοντας ότι η Μεγκ μπορεί να θέλει επίσης μια στιγμή, κοίταξα γύρω από την περίφραξη  της λίμνης. Όταν επέστρεψα, η Μεγκ ήταν γονατισμένη, με μάτια κλειστά, με τις παλάμες να ακουμπούν στην πέτρα.

Καθώς  γυρνούσαμε στο σκάφος, ρώτησα για ποιο πράγμα προσευχήθηκε, με εκείνη να μου απαντάει “διαύγεια και  καθοδήγηση”», συμπλήρωσε ο Χάρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ