Βρεγμένα μαλλιά και λαστιχάκια για τα μαλλιά, είναι ένα συνδυασμός με όχι τα καλύτερα αποτελέσματα στο hair style σας. Η τρίχα όταν είναι βρεγμένη και όταν έχει περάσει ώρες εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία ευαισθητοποιείται πολύ περισσότερο. Έτσι κάθε κίνηση σας πρέπει έχει ως στόχο την προστασία της. Μία τέτοια είναι και το κοκαλάκι για μετά την παραλία και η Ζέτα Μακρυπούλια διάλεξε το ιδανικό.

Το κοκαλάκι για μετά την παραλία πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά

Τα λαστιχάκι του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον, όλες ξέρουμε ότι τα ελαστικά στρογγυλά λαστιχάκια που χρησιμοποιούσαμε κατά κόρον στα 90s ήταν μία από τις κύριες αιτίες δημιουργίας ψαλίδας. Στις ημέρες μας, το ιδανικό κοκαλάκι φτιάχνεται από μαλακά υλικά όπως το μετάξι ή το βαμβακερό ύφασμα και είναι η σωστή επιλογή για μετά την παραλία. Αύτη ήταν και η επιλογή της Ζέτας Μακρυπούλια, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

κοκαλάκι μετά την παραλία

Πώς δε θα αποκτήσετε ψαλίδα μετά τις διακοπές

Εκτός από τα λαστιχάκι, καλό είναι να προσέξετε και μερικές ακόμα λεπτομέρειες στην περιποίηση μαλλιών.

Να τους συμπεριφέρεστε απαλά μετά το λούσιμο. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ευάλωτα σε φθορές, επομένως είναι σημαντικό να φροντίζετε απαλά τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και το περιποίηση. Μερικοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να τρίβουν τα μαλλιά τους με μια πετσέτα, αλλά αυτό μπορεί να τα βλάψει. Το συχνό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει θραύση. Μπορεί επίσης να βλάψει τα πετσάκια των μαλλιών σας, με αποτέλεσμα τα σπασμένα άκρα ή το φριζάρισμα.

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας. Τα μπερδεμένα μαλλιά, βρεγμένα ή στεγνά, είναι δύσκολο να χτενιστούν ή να βουρτσιστούν. Έτσι ξεμπερδεύετε πάντα τα μαλλιά σας πριν το στέγνωμα, το βούρτσισμα ή το χτένισμα. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά τη χρήση μιας χτένας με φαρδιά δόντια. Το φαρδύτερο δόντι επιτρέπει στη χτένα να γλιστράει μέσα στα μαλλιά σας χωρίς να βλάπτει τις άκρες ή να προκαλεί θραύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ