Η celebrity έχει μιλήσει ανοιχτά για τη ψωρίαση και τη δική της μάχη με αυτή. Το δερματικό πρόβλημα της Κιμ Καρντάσιαν, άλλωστε, είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης μη-μεταδιδόμενη δερματοπάθεια.  Η φλεγμονή εκδηλώνεται κυρίως στο δέρμα και σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει και τις αρθρώσεις (ψωριασική αρθρίτιδα). Στο δέρμα εμφανίζεται με φαγούρα, ερυθρότητα και ξηρές φολίδες (λέπια). Τα πιο συχνά σημεία εκδήλωσης είναι οι αγκώνες, το τριχωτό της κεφαλής και η περιοχή της μέσης. Η σταρ έχει μοιραστεί, αρκετές φορές, τα σημεία του σώματος της που εμφανίζουν ψωρίαση, όπως και αυτή τη φορά.

Η ψωρίαση, το δερματικό πρόβλημα, της Κίμ Καρντάσιαν την πονά ιδιαίτερα

Η επιχειρηματίας, πια, έχει ανοίξει ένα διάλογο για την κατάσταση του δέρματος της. Η ψωρίαση ανήκει στα αυτοάνοσα και πρόκειται για μία αρκετά συχνή πάθηση του δέρματος. Επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και αφορά περίπου 1-3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ψωρίαση συνήθως παρουσιάζεται ως ερυθηματώδεις πλάκες που καλύπτονται από ασημί λέπια, τα οποία αποσπώνται από το δέρμα. Ο έντονος κνησμός, ακόμη και πόνος, είναι συχνά συμπτώματα κατά τις εξάρσεις ψωρίασης. Σε αυτή τη φάση βρίσκεται και το δερματικό πρόβλημα της Κιμ Καρντάσιαν που δε γνωρίζει τι το πυροδότησε.

η Κιμ Καρντάσιαν με ψωρίαση στο πόδι

Η ψωρίαση θεωρείται μη ιάσιμη και χρόνια, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα οριστική θεραπεία. Δεν είναι απίθανο να υποχωρήσει ξαφνικά και να μείνει σε ύφεση, αλλά πολλές φορές τα συμπτώματα επανέρχονται. Ωστόσο, οι περισσότερες θεραπείες συμβάλλουν σημαντικά στην καταστολή των συμπτωμάτων, με μεγάλα διαστήματα κάθαρσης της νόσου, και βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πλέον με τις σύγχρονες θεραπείες με βιολογικούς παράγοντες πετυχαίνουμε εντυπωσιακή κάθαρση και σταθεροποίηση για χρόνια.

Διαβάστε Επίσης: Η Κιμ Καρντάσιαν με frame bangs

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ