Ο επιμελής καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το πρώτο βήμα για τέλεια επιδερμίδα. Υπάρχουν, όμως, κάποια λάθη που κάνουμε πολλές στον καθαρισμό με αποτέλεσμα να σαμποτάρουμε την ευεργετική δράση του. Παρακάτω θα βρεις τα πιο συνηθισμένα για να τα αποφύγεις.

Η σωστή αρχή στο καθαρισμό προσώπου

Δεν πλένεις τα χέρια σου, πριν τον καθαρισμό προσώπου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλο και λιγότεροι κάνουν αυτό το λάθος, μιας και η covid περίοδος μας έμαθε κάποιες καλές συνήθειες υγιεινής. Τα χέρια είναι το σημείο του σώματος που καθημερινά έρχεται σε επαφή με πολλούς και διαφορετικούς μικροοργανισμούς, παθογόνους και μη. Όλα αυτά δεν γίνεται να έρθουν σε επαφή με το πρόσωπο μας για αυτό και το πλύσιμο χεριών είναι επιτακτική ανάγκη, πριν τον καθαρισμό.

Άλλο το ντεμακιγιάζ και άλλος ο καθαρισμός. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του διπλού καθαρισμού. Με τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ απομακρύνουμε όλα όσα συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας (μακιγιάζ, αντηλιακά, ιδρώτα και σμήγμα), ενώ με τον καθαρισμό τα μικροσωματίδια και τη σκόνη που επικάθονται στη διάρκεια της μέρας.

καθαρισμός προσώπου
Αφρός καθαρισμού, Very Rose, Nuxe

Καθαρισμός προσώπου και όχι μόνο

Ξεχνάς την περιοχή του λαιμού και ντεκολτέ; Λάθος! Στα συγκεκριμένα σημεία η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή, οπότε χρειάζεται τη φροντίδα όπως ακριβώς το πρόσωπο.

καθαρισμός προσώπου
Προϊόν καθαρισμού, De-Make up 3 in 1, Aloe+ Colors
καθαρισμός προσώπου
Νερό καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια, Acamnia

Όχι ένας καθαρισμός που να καίει

Είναι μύθος ότι οι πόροι ανοίγουν με το καυτό νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες το μόνο που κάνουν είναι να αφαιρούν από την κεράτινη στιβάδα τα φυσικά της λιπίδια, με αποτέλεσμα να την αποδυναμώνουν και έτσι να χάνεται η πολύτιμη υγρασία της. Το χλιαρό νερό είναι η ιδανική επιλογή.

Extra tip:

Σύμφωνα με τους ειδικούς μετά τον καθαρισμό έχουμε στη διάθεσή μας μόλις 1 λεπτό για να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα. Αν αφήσουμε το δέρμα να στεγνώσει είναι πολύ πιθανό το δέρμα να αφυδατωθεί και το ενυδατικό προϊόν που θα εφαρμόσουμε αργότερα να παραμείνει απλώς στην επιφάνεια. Αντίθετα, όσο είναι ακόμη νωπό, είναι και πολύ πιο δεκτικό στα συστατικά του προϊόντος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ