Τα μαλλιά της Κατερίνας Καινούργιου είναι hair gοals. Το χρώμα τους λαμπερό, η υφή τους πάντα υγιής και ο όγκος πλούσιος, Νομίζουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι όσα θέλουμε όλες για τα μαλλιά μας. Παρόλα αυτά, εμείς θα επικεντρωθούμε στο πώς να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά μας με μικρές ή μεγάλες αλλαγές  στη ρουτίνα μας.

Διαβάστε Επίσης: Το french χτένισμα της Κατερίνας Καινούργιου

Τα σωτήρια tips για πλούσιο όγκο στα μαλλιά μας

Βασική αρχή ο καθαρισμός. Αυτό που ξεχνάμε οι περισσότεροι είναι ότι όλα ξεκινούν από το τριχωτό. Ο σε βάθος καθαρισμός θα κάνει τα μαλλιά σας να δείξουν πιο πλούσια. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, καλό θα ήταν μία φορά την εβδομάδα να κάνεις μασάζ στο τριχωτό πριν από το λούσιμο με ένα εξειδικευμένο scrub μαλλιών, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η περίσσια λιπαρότητα και τα κατάλοιπα των προϊόντων, ή να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα αργίλου. Για τον καθαρισμό των μαλλιών σας προτιμήστε σαμπουάν για λεπτά μαλλιά, που αυξάνουν τον όγκο τους ή, αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά, ένα με βαθιά καθαριστική δράση.

Συνεχίστε με εντατική ενυδάτωση. Αν τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ μακριά και έχουν ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες, που σε αυτές τις περιπτώσεις η χρήση θρεπτικής μάσκας είναι απαραίτητη, προτιμήστε να τα ενυδατώστε και να τα ξεμπερδέψετε με ένα κοντίσιονερ το οποίο έχει πιο ανάλαφρη σύνθεση. Το μυστικό είναι να αποφύγετε να απλώσετε μεγάλη ποσότητα, γιατί θα βαρύνει τα μαλλιά σας ειδικά αν είναι πολύ λεπτά και άτονα. Στην περίπτωση που έχετε πιο χοντρή τρίχα ή ατίθασα σγουρά μαλλιά μην αυξήσετε ιδιαίτερα την ποσότητα του κοντίσιονερ, αλλά δούλεψτέ το περισσότερη ώρα με τα δάχτυλά σας.

Ο όγκος των μαλλιών, όπως ήδη αναφέραμε, ξεκινά από το τριχωτό, τόσο αναφορικά με την περιποίηση όσο και με το styling. Σε λουσμένα και καλά ταμποναρισμένα μαλλιά εφαρμόστε κοντά στις ρίζες ένα root lifting προϊόν που θα ενεργοποιηθεί στη συνέχεια με τη θερμότητα του σεσουάρ και θα ανασηκώσει τα μαλλιά από τις ρίζες. Μόλις στεγνώσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε ένα σπρέι που χαρίζει υφή στα μαλλιά, όπως ένα dry shampoo στις ρίζες, αλλά και κατά μήκος για έξτρα όγκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ