Το brushing, τα προϊόντα στάιλινγκ, οι βαφές, αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση ταλαιπωρούν καθημερινά τα μαλλιά μας, προκαλώντας ξηρότητα, ειδικά στις άκρες τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν θαμπά. Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε τις ίδιες απορίες για τα μαλλιά μας.

-Γιατί είναι θαμπά;

-Γιατί σπάνε στις άκρες; 

-Γιατί δεν μακραίνουν; 

Η απάντηση είναι μία: Όλα οφείλονται στη λάθος επιλογή προϊόντων! 

Η hair advisor Δέσποινα Κουκούλη μας δίνει 4 πολύτιμες συμβουλές για να επαναφέρουμε μέσα σε σύντομο διάστημα την ελαστικότητα και τη λάμψη των μαλλιών μας!

Όπως λέει:

1. Δεν επιλέγουμε μόνες μας τα προϊόντα μαλλιών που θα χρησιμοποιήσουμε, αλλά συμβουλευόμαστε πάντα τον κομμωτή μας. Μετά τη «διάγνωση» των αναγκών μας, ο ειδικός  θα μας προτείνει ποια είναι η σωστή σειρά περιποίσης για τις ανάγκες που έχουν τα δικά μας μαλλιά. 

2. Μετά από κάθε λούσιμο χρησιμοποιούμε απαραιτήτως conditioner για να κλείσει τα λέπια της τρίχας που έχουν ανοίξει με τη χρήση του σαμπουάν. 

3. Μία φορά την εβδομάδα επιλέγουμε να κάνουμε μάσκα μαλλιών. Η μάσκα θα πρέπει να μείνει στα μαλλιά για 5-10 λεπτά (ή ανάλογα με τις οδηγίες χρήσης στη συσκευασία). Στη συνέχεια, ξεβγάζουμε τη μάσκα και βάζουμε πάντα και conditioner το οποίο το κρατάμε για 1 λεπτό. Με το ξέβγαλμα κλείνουν τα λέπια στο 100% λόγω της υγρασίας. 

4. Επιλέγουμε μια μάσκα leave on (π.χ. cocoon ), η οποία δεν χρειάζεται ξέβγαλμα αλλά μένει πάνω στην τρίχα, για να διατηρούμε καθημερινά τα μαλλιά μας απαλά, ευκολοχτένισμα, με την απαραίτητη για την τρίχα υγρασία και χωρίς φριζάρισμα.

Για περισσότερα tips από την hair advisor, ακολουθήστε τη στα social media της:

Instagram: despinakoukouli_hair_boutique

TikTok: despinakoukoulihair