Ένα από τα καλά του εγκλεισμού των τελευταίων χρόνων είναι ότι οι γυναίκες δώσαμε περισσότερη προσοχή στην περιποίηση των μαλλιών, αλλά και της επιδερμίδας. Βρήκαμε εναλλακτικούς τρόπους για λιγότερες φθορές, μάλιστα, τα μαλλιά πολλών γυναικών μάκρυναν. Αυτό επειδή περιόρισαν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών styling. Μία από αυτές και η Δούκισσα Νομικού που αποκάλυψε πως δημιουργεί ανάλαφρους κυματισμούς, χωρίς θερμότητα.

Το μυστικό για κυματισμούς χωρίς θερμότητα

Όπως, έχετε καταλάβει παρακολουθούμε ανελλιπώς τα live της Δούκισσας Νομικού. Μαζί με το make-up artist και συνεργάτη της, Παντελή Τουτουντζή, δίνουν πολύ χρηστικές συμβουλές. Μία από αυτές και πώς να δημιουργήσεις κυματισμούς χωρίς θερμότητα. Η Δούκισσα Νομικού είχε αναφέρει και το καλοκαίρι ότι εφαρμόζει αυτή τη τεχνική, όμως αυτή τη φορά μας έδειξε πως να δώσουμε κίνηση και shape στη φράντζα μας. Τυλίγει τα μαλλιά της σε δύο buns στην αρχή του αυχένα και τα αφήνει για λίγες ώρες έτσι. Για τις μπροστινές τούφες που πολλές έχουμε κόψει πιο κοντές, αντιγράφοντας το trend των French fringe, χρησιμοποιεί τα backstage clips που βλέπουμε στα catwalk.

κυματισμούς χωρίς θερμότητα

Πολύ σημαντικό, να τυλίγετε τα μαλλιά όταν είναι στεγνά. Το τόνισε η Δούκισσα Νομικού φανταζόμαστε για να μη σπάει η τρίχα. Για να στερεώσετε τα buns μπορείτε να χρησιμοποιήσετε claw clip ή μεταξωτά scruchie που προστατεύουν τη τρίχα.

Κυματισμοί σε σπαστά μαλλιά

Πολλές γυναίκες έχουν σπαστά μαλλιά από τη φύση τους, όποτε δε χρειάζεται να κάνουν πολλά για τέλειους κυματισμούς. Αντί να κάνετε buns μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

  • Σκουπίστε τα πολλά νερά, χτενίστε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά για μερικά λεπτά.
  • Μετά, τσαλακώστε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας και ψεκάστε με ένα σπρέι για μπούκλες.
  • Μπορείς επίσης να δοκιμάσετε ένα σπρέι αλατιού για να στέκονται καλύτερα οι μπούκλες.
  • Συνέχισε να τα τσαλακώνετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό κύμα/μπούκλα και αφήστε τα μαλλιά σας να συνεχίσουν να στεγνώνουν φυσικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ