Ελπίζουμε να έχετε πολλές ημέρες διακοπών μπροστά σας. Ανήκετε, όμως, στην πλειοψηφία των περισσότερων που αποχαιρετούν σιγά-σιγά τις ημέρες ανάπαυλας; Τότε η Φαίη Σκορδά θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμα σας.

Διαβάστε Επίσης: Το trick για να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά από τη Φαίη Σκορδά

Απολέπιση και μαύρισμα, το combo της επιτυχίας

Για μεγάλη περίοδο επικρατούσε ο μύθος ότι η απολέπιση απομακρύνει το μαύρισμα. Η σταρένια όψη οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης, ένα πρωτεϊνικό πολυμερές που παράγει φυσικά ο οργανισμός για την προστασία του από την ηλιακή ακτινοβολία. Για να μην απομακρυνθούν πρόωρα τα μελανοκύτταρα η διαδικασία της απολέπισης είναι απαραίτητη. Τα παραπάνω φαίνεται να γνωρίζει πολύ η Φαίη Σκορδά.

μαύρισμα

Η ιδανική συχνότητα για απολέπιση είναι ανά δύο εβδομάδες. Κάθε 15 ημέρες ακολουθήστε το παράδειγμα της παρουσιάστριας. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα που εμφανίζεται στην πρώτη στοιβάδα κατά ως κυτταρικό υπόλειμμα. Μετά την απολέπιση η επιδερμίδα είναι πιο υγιής και λαμπερή. Επίσης, το μαύρισμα αναδεικνύεται και έχετε προετοιμαστεί για ακόμα βαθύτερο. Μετά από κάθε session απολέπισης, μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας. Στην αγορά θα βρείτε και προϊόντα ενυδάτωσης που παρατείνουν το μαύρισμα ή balm για βαθιά ενυδάτωση.

Editor’s Tip

Όπως και στα καλλυντικά έτσι και στη διατροφή, η βήτα-καροτένη αποτελεί την ουσία-κλειδί για υπέροχο μαύρισμα αλλά και υγιή επιδερμίδα. Προστατεύοντας το δέρμα από τις βλάβες που συνδέονται με τις ελεύθερες ρίζες και απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία, η βήτα-καροτένη είναι εξίσου ωφέλιμη και όταν καταναλώνεται μέσα από φρούτα και λαχανικά. Συγκεκριμένα μπορείτε να τη βρείτε στα καρότα, το καρπούζι, το σπανάκι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις γλυκοπατάτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ