Ο μεγαλύτερος αδικημένος του καλοκαιριού σε ό,τι αφορά την περιποίηση είναι τα μαλλιά μας. Επικεντρωνόμαστε τόσο στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά και αυτά, χάνουν τη λάμψη, αλλά και την απαλότητα τους. Αυτό το καλοκαίρι δεν θα τα αφήσουμε στην τύχη τους και θα τα περιποιηθούμε με τον ιδανικό τρόπο. Στόχος είναι τα μαλλιά μας να βγουν αλώβητα από τις διακοπές.

Ανακάλυψε τη σειρά μαλλιών περιποίησης που προτιμά η Κατερίνα Καινούργιου στις διακοπές

Παρακάτω θα βρείτε τις 5 συμβουλές για τέλεια μαλλιά στις διακοπές

Επιλέξτε στρατηγικά το χρώμα των μαλλιών σας. Προτιμήστε μία βαφή 2 τόνους πιο σκούρα από την απόχρωση που εφαρμόζετε συνήθως στα μαλλιά σας. Δεδομένου ότι, το χρώμα θα ανοίξει από το ήλιο και το συχνό λούσιμο. Έτσι, μέχρι το τέλος των διακοπών θα έχετε την ιδανική απόχρωση. Αν, έχετε, ήδη βάψει τα μαλλιά σας επενδύστε σε μία μάσκα χρώματος. Πρόκειται για μάσκες μαλλιών που δρουν όπως το ρεφλέ στο κομμωτήριο.

μαλλιά διακοπές
Μάσκα ενίσχυσης, χρώματος, Colouring Masks TRESemmé

Φροντίστε τα μαλλιά σας, όπως και το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε αντηλιακά μαλλιών πριν βγείτε στον ήλιο. Επιλέξτε την υφή που σας ταιριάζει –spray, λάδι, gel–, απλώστε το προϊόν στα μαλλιά και προχωρήστε στο χτένισμά σας Ένα μαντίλι ή ένα πλατύγυρο καπέλο θα τα προστατέψουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Στην παραλία θα πρέπει να τα ψεκάζετε συχνά με spray αντηλιακής προστασίας.

μαλλιά διακοπές
Αντηλιακό Λάδι Μαλλιών για Προστασία με Ηλίανθο & Λάδι Αβυσσινίας, Bee Sun Safe, Apivita

Κάντε μία μάσκα, όσο βρίσκεστε στην παραλία. Μετά τη βουτιά σας, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό και εφαρμόστε την αγαπημένη σας μάσκα θρέψης. Η θερμότητα του ήλιου θα αυξήσει την απόδοση της μάσκας σας. Προσοχή, όμως, μη βουτήξεις ξανά τα μαλλιά σας στη θάλασσα καθώς θα τη μολύνεις και ούτε να κάνετε ντους στην παραλία. Τα νερά θα οδηγηθούν, πάλι, στη θάλασσα. Πιάστε τα μαλλιά σας ένα low bun και λουστείτε στο σπίτι.

μαλλιά διακοπές
Μάσκα μαλλιών θρέψης, Gliss Power Protein+ Nutrition Mask, Schwarzkopf

Μη βουρτσίζετε ποτέ τα μαλλιά όταν είναι υγρά. Χτένισέ τα με χτένα με αραιά δόντια, για να μειώσετε τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας.

Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο των μαλλιών. Για περισσότερη λάμψη, ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά τη μάσκα ή το conditioner με κρύο νερό. Άλλωστε οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού το επιβάλλουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ