Το καθαρό πρόσωπο είναι ευσεβής πόθος πολλών γυναικών. Η επιδερμίδα της Δούκισσας Νομικού είναι skin goals και έτσι όταν μοιράζεται τα μυστικά της, είμαστε με ανοιχτά ραντάρ. Σε ένα πρόσφατο Q&A της, λοιπόν, αποκάλυψε το τρίπτυχο της επιτυχίας για επιδερμίδα χωρίς σπυράκια.

Για μία επιδερμίδα χωρίς σπυράκια, χρειάζεται επιμονή

Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι οι παρακάτω συμβουλές δεν αφορούν ακνεικές επιδερμίδες. Αν η επιδερμίδα σας πάσχει από ήπια ή έντονη ακμή πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο. Αν πάλι, η επιδερμίδα σας εμφανίζει παροδικά σπυράκια το παρακάτω screenshot από τα story της Δούκισσας Νομικού που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

 επιδερμίδα σπυράκια

Ενυδάτωση η ευεργετική, κατά των ατελειών

Υπάρχει μια ευρύτατα διαδεδομένη αντίληψη που λέει ότι η ενυδατική κρέμα κάνει κακό στη λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής γιατί φράζει τους πόρους και δεν την αφήνει να «αναπνεύσει». Αν κι εσείς πιστεύετε το ίδιο, καιρός να αναθεωρήσετε. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ενυδατικές συνθέσεις, μόνο έμμεσα μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια. Οι πόροι φράζουν, όταν τα κύτταρα που τους «ντύνουν» εσωτερικά, δεν απολεπίζονται με φυσιολογικούς ρυθμούς αλλά συσσωρεύονται στην έξοδό τους. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί είτε φοράτε ενυδατική είτε όχι. Από την άλλη, το δέρμα δεν «αναπνέει», τουλάχιστον με τον τρόπο που νομίζουμε, επομένως η ενυδατική κρέμα, να είστε σίγουρες, δεν προκαλεί ασφυξία. Αντίθετα, οι λιπαρές, με τάση για ατέλειες επιδερμίδες, χρειάζονται απαραίτητα υγρασία για να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Αν τους τη στερήσετε, μπροστά στον κίνδυνο της αφυδάτωσης, οι σμηγματογόνοι αδένες παίρνουν το σύνθημα να παράγουν περισσότερο σμήγμα. Αυτή η αντίδραση, δεν οδηγεί μόνο σε εντονότερη λιπαρότητα αλλά είναι πιθανό να γίνει αιτία να εμφανιστούν περισσότερα σπυράκια –η υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων ευνοεί τη συγκέντρωση βακτηρίων και τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στους πόρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ