Ο μόνος τύπος επιδερμίδας που μπορεί να απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών συστατικών είναι o καθαρός. Φραγμένοι πόροι, συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα εμποδίζουν τα προιόντα περιποίησης, έτσι ώστε να είναι αποδοτικά. Ο καθαρισμός προσώπου είναι πολύ σημαντικός και παρακάτω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα tipsQ

Καθαρισμός προσώπου: Τι ακριβώς κάνουν τα προϊόντα;

Οι εξειδικευμένες συνθέσεις των προϊόντων ντεμακιγιάζ και καθαρισμού της επιδερμίδας έχουν διπλό ρόλο. Να απομακρύνουν μακιγιάζ, σκόνη, ατμοσφαιρικούς ρύπους και νεκρά κύτταρα και να απελευθερώνουν αποτελεσματικά τους πόρους για να αναπνέει και να αναζωογονείται σωστά η επιδερμίδα. Οι σύγχρονες, μάλιστα, συνθέσεις προϊόντων καθαρισμού σέβονται και τον επιδερμιδικό φραγμό, χωρίς να τον απογυμνώνουν από τα φυσικά του έλαια. Βασική προϋπόθεση, για το σωστό καθαρισμό προσώπου είναι οι συνθέσεις τις οποίες επιλέγουμε, να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες του τύπου της επιδερμίδας μας. Στις λιπαρές συστήνονται οι απαλές συνθέσεις με χαμηλό pH και κερατολυτικούς παράγοντες που απομακρύνουν το παραπανίσιο σμήγμα χωρίς να διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία στην επιφάνεια. Αρώματα, αιθέρια έλαια και σκληροί καθαριστικοί παράγοντες αντενδείκνυνται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πώς να καθαρίσετε σωστά το δέρμα;

Όταν το μακιγιάζ είναι έντονο η βραδινή τελετουργία καθαρισμού πρέπει να  περιλαμβάνει δύο στάδια. Ντεμακιγιάζ και καθαρισμό της επιδερμίδας. Αρχίζουμε από την περιοχή των βλεφάρων με τα εξειδικευμένα προϊόντα που περιέχουν καταπραϋντικούς παράγοντες οι οποίοι σέβονται την ευαισθησία της περιοχή , συνεχίζουμε με έλαιο ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο ή γαλάκτωμα ή balm και ολοκληρώνουμε με τον καθαρισμό προσώποτ. Το τελευταίο step του καθαρισμού πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται με τη χρήση ενός gel

2 λάθη που ίσως κάνετε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού

Χρησιμοποιείτε ζεστό ή παγωμένο νερό. Ακόμα και σήμερα, η αντίληψη ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και το παγωμένο τους κλείνει είναι ιδιαίτερα δημοφιλής Μόνο που μελέτες έχουν δείξει ότι οι πόροι, δεν έχουν μυς για να ανοιγοκλείνουν. Για κακή μας τύχη, όσο απολαυστικό και να είναι το ζεστό νερό για την ακρίβεια ευαισθητοποιεί την επιδερμίδα μας. Αυτό που κάνει είναι να «κλέβει» τα αποθέματα νερού και τα προστατευτικά έλαια από το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και να την οδηγεί είτε σε υπερβολική ξηρότητα είτε σε υπερβολική λιπαρότητα. Η θερμότητα ειδοποιεί τους σμηγματογόνους αδένες παράγουν σμήγμα για να αντιμετωπίσουν την ξαφνική ξηρότητα. Η μέση οδός, δηλαδή το χλιαρό νερό, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσετε ήπια αλλά και αποτελεσματικά, τη διαδικασία καθαρισμού.

Τρίβετε το πρόσωπο σας με πετσέτα..Ναι, είναι μια κίνηση σχεδόν αυτοματοποιημένη. Πιάνουμε την πετσέτα που βρίσκεται δίπλα μας και σκουπίζουμε το πρόσωπό μας τρίβοντάς το . Με το βίαιο τράβηγμα όμως της επιδερμίδας, προκαλούμε φθορές στις ίνες ελαστίνης -τα μικροσκοπικά ελατήρια που εξασφαλίζουν ελαστικότητα στο δέρμα- ενώ, οι μικροερεθισμοί που δημιουργούνται ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις, δηλαδή σε πανάδες! Γι αυτό να θυμάστε ότι το σωστό στέγνωμα γίνεται πάντα με ταμπονάρισμα. 

Καθαρισμός προσώπου: Οι επιλογές μας

Αφρός καθαρισμού για ευαίσθητες επιδερμίδες, Sensibio, Bioderma

αφρός καθαρισμού

Γαλάκτωμα καθαρισμού για κανονικές επιδερμίδες και εκχύλισμα λωτού, Refreshing Cleansing Milk, Nivea

καθαρισμός προσώπου

Αφρός καθαρισμός για ευαίσθητες επιδερμίδες και ματ αποτέλεσμα, Avene

πρόσωπο καθαρισμός

Ενυδατικό mist που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελευταίο step στον καθαρισμό, Eau Cellulaire, Institut Esthederm

καθαρό πρόσωπ

Γαλάκτωμα καθαρισμού με εκχύλισμα μπαμπού και προβιταμίνη B5, Erre Due

καθαρισμός προσώπου

Σύστημα καθαρισμού για ακνεικές επιδερμίδες, Acnofix στα φαρμακεία από την Intermed

καθαρό πρόσωπο

 Απαλός αφρός καθαρισμού για ευαίσθητες επιδερμίδες, Frezyderm

απαλός αφρός καθαρισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ