Η καραντίνα έπαιξε σημαντικό ώστε να μάθουμε περισσότερα για συστατικά των καλλυντικών. Επικεντρωθήκαμε στο skin care και εκπαιδεύσαμε τον εαυτό μας, ώστε να επιλέγουμε τα προϊόντα βάσει συνθέσεων.  Έτσι δε γινόταν να αγνοήσουμε ότι η Δούκισσα Νομικού επιλέγει βιταμίνη C και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό.

Διαβάστε Επίσης: Η Δούκισσα Νομικού με το διαχρονικότερο beauty trend

Η Δούκισσα Νομικού επιλέγει βιταμίνη C

Η παρουσιάστρια γίνεται ολοένα πιο ενεργή στην πλατφόρμα του TikTok. Μάλιστα, σε ένα πρόσφατο story της  έδειξε τον ορό που επιλέγει για ξεκούραστη και λαμπερή επιδερμίδα. Όπως, βλέπετε η Δούκισσα Νομικού προτιμά βιταμίνη C σε υψηλό ποσοστό, αυτό του 12%.

Δούκισσα Νομικού βιταμίνη C

Γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που συνήθως συναντάται στα εσπεριδοειδή. Στο σωστό pH και τη σωστή συγκέντρωση, η βιταμίνη C μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα μέσω των δερματικών στρωμάτων. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία του δέρματος. Μπορεί ακόμη να λειάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να οδηγήσει σε μία πιο λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερες ατέλειες. Η βιταμίνη C θα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα το πρωί ως ορός (serum). Η εφαρμογή ενός τοπικού αντιοξειδωτικού θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη γήρανση, που μπορεί να προκαλείται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υπεριώδη και την υπέρυθρη ακτινοβολία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ