Ο καιρός μας έκανε τη χάρη να γίνει πιο χειμωνιάτικος και αρχίσαμε να βγάζουμε τα πλεκτά από τη ντουλάπα μας. Παρόλα αυτά, το cosiness του σκηνικού χαλάει ο στατικός ηλεκτρισμός. Η Αθηνά Οικονομάκου, μόλις, μας προτείνει το ιδανικό χτένισμα για πλεκτά.

Το πιο βολικό και fashionable χτένισμα για τα πλεκτά

Τα μαλλιά μας αποτελούνται από άτομα και αυτά με τη σειρά τους από θετικά φορτισμένα πρωτόνια και αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια και σαν τον μαγνήτη, τα μεν έλκουν τα δε. Σε φυσιολογικές συνθήκες, υπάρχει ισορροπία. Όταν όμως η θερμοκρασία πέφτει και ο αέρας στην ατμόσφαιρα γίνεται ξηρός, η τρίχα, ιδίως η λεπτή, ίσια και συχνά αδύναμη, χάνει τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνιά της και τα θετικά πρωτόνια αρχίζουν να απωθούν το ένα το άλλο, κάνοντας τα μαλλιά να «πετάνε». Ο στατικός ηλεκτρισμός εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα όταν τα μαλλιά είναι ξηρά, -η ξηρή τρίχα έλκει ευκολότερα ηλεκτρικά φορτία από ό,τι η ενυδατωμένη τρίχα. Για να αποφύγετε τα παραπάνω η Αθηνά Οικονομάκου προτείνει το τέλειο χτένισμα για τα πλεκτά.

χτένισμα πλεκτά

Το 90s bun είναι η ιδανική επιλογή. Πρόκειται για έναν super stylish κότσο στην κορυφή του κεφαλιού με αρκετό όγκο αλλά και δύο τούφες – αφέλειες να πλαισιώνουν δεξιά κι αριστερά το πρόσωπο. Ο όγκος αλλά και το στιλ των αφελειών ήταν τα δύο χαρακτηριστικά του χτενίσματος που χάριζαν αυτό το 90s twist στο χτένισμα, που αποδεικνύεται και η σωστή πρόταση/λύση για το στατικό ηλεκτρισμό.

χτένισμα πλέκτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ