Επειδή είναι μία κομψή και super updated πρόταση. Η Δούκισσα Νομικού αποφεύγει τις extravaganzas στο μανικιούρ της. Παρότι, είναι μία γυναίκα που παρακολουθεί στενά τις τάσεις της μόδας, για τα νύχια της προτιμά τις διαχρονικές επιλογές. Έτσι, αυτή τη φορά θα αντιγράψουμε το μανικιούρ της Δούκισσας Νομικού, που είναι μία σίγουρη επιλογή κομψότητας.

Διαβάστε Επίσης: Η Αθηνά Οικονομάκου δοκίμασε την μεγαλύτερη τάση στο μανικιούρ του 2022

Το μανικιούρ της Δούκισσας Νομικού ήταν η πιο περιζήτητη επιλογή στα 00s

Η τελευταίο μανικιούρ της Δούκισσας Νομικού, σίγουρα, το έχετε δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή σας. Είναι το κλασσικό γαλλικό μανικιούρ σε squoval  σχήμα.

μανικιούρ Δούκισσας Νομικού

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτή της πρότασης είναι η φυσική βάση και η λεπτή λευκή γραμμή. Αυτό το παράδειγμα γαλλικού μανικιούρ είναι ένα κομψό παράδειγμα προς μίμηση. Δυστυχώς, με μερικά σκρολαρισμάτα στα social media και θα βρείτε πολλές προτάσεις γαλλικού μανικιούρ που δε είναι τόσο chic.

Η ιστορία του γαλλικού μανικιούρ

Αρχικά, να αναφερθούμε στην ονομασία του, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη Γαλλία. Όσο και αν σας κάνει εντύπωση, το μόνο πράγμα στα γαλλικά για το γαλλικό μανικιούρ είναι το όνομά του. Τα ίχνη του ανήκουν στο παρελθόν, στη Βικτωριανή εποχή, στο μυθιστόρημα του 1815 του Gustave Flaubert, «Madame Bovary», όπου ο συγκεκριμένος χαρακτήρας περιγράφεται να έχει νύχια σε γαλλικό στιλ, γυαλιστερά, λεπτά όπου στην άκρη είναι γυαλισμένα από το ελεφαντόδοντο Dieppe. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμη αναφορά για την προέλευσή του και είναι αυτή του Jeff Pink, ο αμερικανός ιδρυτής της μάρκας βερνικιών Orly. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στο μικρό προάστιο του Λος Άντζελες ζητήθηκε στον Pink από έναν σκηνοθέτη να βρει ένα manicure style που θα γλίτωνε τους ηθοποιούς της οθόνης, να ξοδεύουν χρόνο για να δημιουργούν νύχια που ταιριάζουν στο κοστούμι τους. Ο ίδιος πήρε έμπνευση από το λευκό μολύβι, το οποίο όταν εφαρμόζεται στις κάτω ρίζες των βλεφάρων δίνει λάμψη στα μάτια και ακολούθησε την ίδια λογική στο μανικιούρ. Μία τεχνική που έχει μείνει για δεκαετίες στη μόδα και έχει φανατικές που το προτιμούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ