Οι γυναίκες κάνουμε πολλές θυσίες για την ιδανική όψη της επιδερμίδας. Μία από αυτές είναι και το dermaplaning.  Μία μέθοδο που θέλει να μας χαρίζει υπέροχη λάμψη στην επιδερμίδα με τη μέθοδο του ξυραφιού. Έτσι, είδαμε και τη Βικτόρια Μπέκαμ να ξυρίζει το πρόσωπο της ως θεραπεία προσώπου.

Τι είναι το dermaplaning που δοκίμασε η Βικτόρια Μπέκαμ

Το dermaplaning ενδείκνυται για απολέπιση, καθώς αφαιρεί την τελευταία στιβάδα νεκρών κυττάρων. Η επιδερμίδα ανανεώνεται και το δέρμα παραμένει λείο, απαλό και λαμπερό. Μαζί με τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται και όλοι οι ρύποι που έχουν συσσωρευτεί στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα και η απορρόφηση των skincare προϊόντων να διευκολύνεται και το μακιγιάζ να απλώνεται πιο εύκολα. Οι ηθοποιοί το επιλέγουν στα spa για να αφαιρέσουν το peach fuzz από το πρόσωπό τους, ώστε να μην τους ενοχλεί με τα φώτα της δουλειάς. Ένας ακόμη λόγος να πείτε το ναι στο ξύρισμα είναι οι αντιγηραντικές του ιδιότητες, τις οποίες αποδεικνύουν οι άντρες. Το ξύρισμα του προσώπου είναι το νέο beauty trend στο οποίο καταφεύγουν οι διασημότητες stars για να αποκτήσουν νεανικό και λαμπερό δέρμα. Μεταξύ των φαν του γυναικείου ξυρίσματος βρίσκονται και  η Κιμ Καρντάσιαν, πέρα από την Βικτόρια Μπέκαμ.

Η Βικτόρια Μπέκαμ κάνει dermaplaning

Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί τώρα να γίνεται talk-of-the-town αλλά δεν είναι καινούργια. Η Κλεοπάτρα και η Μέριλιν Μονρό την εμπιστεύονταν από παλιά, ενώ στην Ιαπωνία είναι ήδη διαδεδομένη με το όνομα kao sori. Η ιδανική συχνότητα για το ξύρισμα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα. Εάν επιλέξετε να το ξεκινήσετε, χρειάζεται συνέπεια αλλά τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν και με το παραπάνω. Για να εξασκήσετε την τεχνική του dermaplaning στο σπίτι θα χρειαστείτε μόνο ένα εργαλείο – μία ειδική λεπίδα. Τα κοινά ξυραφάκια δεν συστήνονται για το πρόσωπο, καθώς οι αιχμηρές και απότομες άκρες μπορεί να σας τραυματίσουν. Επιλέξτε ένα εργαλείο με μία λεπίδα που έχει ελαφριά κλίση στην κεφαλή. Ξεκινήστε με στεγνό δέρμα. Δε χρειάζεται να βρέξετε την επιδερμίδα ούτε να απλώσετε αφρό ή λοσιόν. Κρατήστε τη λεπίδα σε γωνία 45 μοιρών και κάντε μικρές κινήσεις καθοδικά στο δέρμα.

Διαβάστε Επίσης: Το αγαπημένο lip balm της Βικτόρια Μπέκαμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ