Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιούν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσά Λετίσια της Ισπανίας στην Ολλανδία. Το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου το βασιλικό ζευγάρι της Ολλάνδίας παρέθεσε δείπνο προς τιμή των εκλεκτών καλεσμένων του.

Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας πραγματοποίησαν μεγαλοπρεπές επίσημο δείπνο στο Παλάτι του Άμστερνταμ.

Η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η βασίλισσα Λετίσια υψώνουν τα ποτήρια τους στο δείπνο.

Οι μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις

Για την εμφάνισή της η βασίλισσα Λετίσια επέλεξε ένα μπλε φόρεμα με την υπογραφή The2nd Skin Co. αξίας 4.800 ευρώ. Το κεφάλι της κοσμούσε η μυθική περίτεχνη τιάρα της ισπανικής βασιλικής οικογένειας από τον οίκο Cartier.

Αυτή η εντυπωσιακή τιάρα, φιλοτεχνημένη από τον Cartier, διαθέτει ένα περίπλοκο σχέδιο με θηλιές διακοσμημένο με εκθαμβωτικά διαμάντια και εξαίσια μαργαριτάρια, όλα σχολαστικά τοποθετημένα σε λαμπερή πλατίνα. Αυτό το διάδημα ήταν αρχικά γαμήλιο δώρο στην αρχιδούκισσα Μαρία Χριστίνα της Αυστρίας μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Αλφόνσο ΙΒ’ της Ισπανίας το 1879.

Η βασίλισσα Μάξιμα διάλεξε για την περίσταση δημιουργία σε απαλό γαλάζιο χρώμα με την υπογραφή Jantaminiau. Το κεφάλι της κοσμούσε ένα από τα πιο σημαντικά κοσμήματα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, η Stuart Tiara.

Από αριστερά: Η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα της Ολλανδίας, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, η διάδοχος πριγκίπισσα Αμαλία, ο βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας απεικονίζονται κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Παλάτι στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Λετίσια – Βασίλισσα Μάξιμα: Διαγωνισμός κομψότητας στο Άμστερνταμ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ