Το Met Gala του 2022 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 του μήνα στη Νέα Υόρκη.

Η ετήσια εκδήλωση της νέας έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (Met) με θέμα την αμερικανική μόδα, πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου. Η έκθεση In America: An Anthology of Fashion είναι το δεύτερο μέρος του αφιερώματος του Met στην ιστορία της αμερικανικής μόδας.

Το πρώτο μέρος με τίτλο In America: A Lexicon of Fashion, η οποία εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους λόγω της πανδημίας φιλοξενείται ακόμα στο Κέντρο Κοστουμιού Άννα Γουίντουρ.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης Anthology of Fashion θα ανοίξει για το κοινό στις 7 Μαΐου και θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις που εκτείνονται μέχρι την Αμερικανική Πτέρυγα.

Πολλές ήταν οι σέξι και εκκεντρικές εμφανίσεις των σταρ, ωστόσο την πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση έκανε για ακόμη μια φορά η Κιμ Καρντάσιαν. Η σταρ του reality επέλεξε την εντυπωσιακή δημιουργία που φόρεσε η Μονρόε το 1962 όταν τραγούδησε στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι το πιο αισθαντικό Happy birthday.

Την επιλογή της Κιμ Καρντάσιαν δεν δίστασε να σχολιάσει ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας, Βασίλης Ζούλιας: «Το φόρεμα κάνει τη γυναίκα ή η γυναίκα το φόρεμα; Λοιπόν…προφανώς Η ΓΥΝΑΙΚΑ… Συγγνώμη @kimkardashian αλλά η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη… Συγχαρητήρια όμως γιατί σίγουρα θέλει πολύ θάρρος…».

To δικό του καυστικό σχόλιο έκανε και ο Βασίλειος Κωστέτσος. Ο Έλληνας σχεδιαστής έγραψε: «Πως μπορείς να καταστρέψεις την εικόνα σου μέσα σε ένα βράδυ! Πολύ Απλά! Τολμώντας να διανοηθείς να φορέσεις και να πιστέψεις ότι είσαι Μύθος!… Δυστυχώς Κιμ….έστω και μετά από 60 Χρόνια!!!! Η Marilyn Monroe απέδειξε ότι ήταν είναι και θα είναι το Απόλυτο Θηλυκό κορμί! Και εσύ απέδειξες πως ένα φόρεμα με Ιστορία μπορεί δυστυχώς να μοιάζει με ένα φτηνό κομπινεζόν….και πολλά άλλα….Η Μονρόε σε έβαλε στην Θέση που σου αξίζει!».

Σε άλλο post ο Βασίλειος Κωστέτσος σημειώνει «Κάποιες Φορές! Κάποια Πράγματα! Δεν έχουν πλάκα! Ούτε αποτελούν την ροή του συστήματος! Δεν τολμάς να τα αγγίξεις! Απλά είναι ντροπή! του συστήματος και «κατάντια»της εποχής μας! Το να τολμάς να συγκρίνεις και να θέλεις να επιβάλεις……έναν Μύθο της Απόλυτης Γυναίκας με Μια Trash Icon! Μέχρι εδώ ακούστηκαν τα Κόκκαλα της Marilyn να τρίζουν και φωνάζουν! Σώστεεεεεε το φόρεμα! Σώστεεε τοοοο! Και από ότι έμαθα πριν λίγο έχει γίνει σάλος πως τόλμησαν οι διαχειριστές της περιουσίας/εικόνας της Marilyn Monroe και επέτρεψαν τον δανεισμό του Μυθικού αυτού φορέματος! Που δεν είναι Απλά μια βραδiνή τουαλέτα που φορέθηκε απ;o την απόλυτη γυναίκα αλλά εκφράζει μια στιγμή της ιστορίας που άφησε εποχή και σημάδεψε τον πιο διάσημο και δημοφιλή Πρόεδρο της Αμερικής!».

Φωτογραφία: Αbaca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ