Με αφορμή τα τρία ιδιαίτερα sur mesure νυφικά της Τζένιφερ Λόπεζ που υπέγραψε ο οίκος Ralph Lauren στον δεύτερο γάμο της 52χρονης σταρ με τον Μπεν Άφλεκ στην έπαυλη του ηθοποιού στη Τζόρτζια. ανατρέχουμε στη ζωή του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας.

Στον γάμο της με τον Μπεν Άφλεκ τον Αύγουστο, η Τζένιφερ Λόπεζ φόρεσε τρία νυφικά Ralph Lauren.

Tο 1957 στο λεύκωμα αποφοίτησης ο έφηβος Ραλφ Λίφσιτζ είχε γράψει τη λέξη εκατομμυριούχος αναφερόμενος στους στόχους της ζωής του.

Τα Σαββατοκύριακα τα αφιέρωνε πάντα στην οικογένειά του.

Σήμερα, ο 82χρονος fashion designer με περιουσία 7 δισεκατομμύρια δολάρια φαίνεται πως ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες του 18χρονου εαυτού του.

Το αμερικάνικο όνειρο

Από το 1962 μέχρι και το 1964 υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό. Λίγο αργότερα ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα ανδρικών ρούχων Brooks Brothers ως υπεύθυνος πωλήσεων. Το 1967 χωρίς να το έχει καταλάβει, ξεκίνησε να χτίζει τη σημερινή αυτοκρατορία Ralph Lauren. Στα 28 του χρόνια εργαζόταν πια στον φημισμένο οίκο Beau Brummell ως γραβατοποιός.

Τον Σεπτέμβριο του 1996 με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Άννα Γουίντορ. «Η μόδα πρέπει να είναι επιθυμητή. Να έχει
συναισθηματική αντίδραση στο κοινό, και εκείνος το βλέπει και το καταλαβαίνει αυτό» έχει πει για εκείνον η σιδηρά κυρία της μόδας.

Το ταλέντο και το πάθος του νεαρού τότε Ralph έπεισε τους ανθρώπους του οίκου να τον στηρίξουν και να δημιουργήσει τη δική του σειρά. «Ήξερα τι ήθελα. Είχα αυτό το πάθος, να βρίσκω αυτό που θέλω. Αν ήθελα για παράδειγμα μια λευκή γραβάτα, πήγαινα σε εκείνον που τις έφτιαχνε και την έπαιρνα». Όσο περίεργο και αν ακούγεται, για τον Αμερικανό σχεδιαστή όλα ξεκίνησαν από εκείνες τις δικές του χειροποίητες γραβάτες. «Μια γραβάτα ήταν εκείνη από την οποία ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για μένα πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Οι γραβάτες μου ήταν διαφορετικές, φτιαγμένες από υφάσματα που είχα βρει μόνος μου. Ήταν χειροποίητες. Η Ρίκι (σ.σ. η σύζυγός του) και οι γονείς της έραβαν τις ταμπέλες. Τις πήγαινα και τις παρέδιδα μόνος μου στα καταστήματα, φορώντας το τζιν μου. Εκείνες οι γραβάτες ήταν κάτι πολύ παραπάνω, ήταν σημαντικές. Ήταν η αρχή ενός κόσμου και ενός τρόπου ζωής στον οποίο πίστευα και είχα ονειρευτεί» έχει πει περιγράφοντας τα αρχικά βήματά του στον χώρο της μόδας.

Πώς γεννήθηκε το όνομα Polo

Την πρώτη του ανδρική συλλογή –το 1968– την ονόμασε Polo. «Ονόμασα το brand έτσι γιατί πάντα λάτρευα τα σπορ. Δεν μπορούσα να το ονομάσω μπέιζμπολ ή κάτι άλλο, οπότε αυτό ακουγόταν ως ένα πολύ καλύτερο πλάνο μακροπρόθεσμα». Έναν χρόνο αργότερα το αμερικανικό πολυκατάστημα Bloomingdale’s πουλούσε πια αποκλειστικά τη σειρά του.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, το 1970.

Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής, αφού ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. «Όσα δημιουργούσα δεν μπορούσες να τα αγοράσεις και να τα βρεις κάπου άλλου. Το βασικό μου χαρακτηριστικό ήταν πάντα η μοναδικότητα. Ήθελα περισσότερο ρομαντισμό και κάτι που να μπορεί να με ενθουσιάζει».

Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί και με το γυναικείο κοινό, δημιουργώντας αρχικά πουκάμισα για εκείνες. Την ίδια χρονιά άνοιξε στην περιοχή Ρόντεο Ντράιβ του Λος Άντζελες το πρώτο του ομώνυμο κατάστημα. «Οι γυναίκες με ρωτούσαν αν μπορώ να δημιουργήσω και για εκείνες, οπότε νομίζω ότι τελικά τις εισάκουσα. Το πρώτo μικρό σόου το έκανα στο γραφείο μου. Μέχρι τότε δεν είχα πάει ποτέ σε fashion show.

Φωτογραφίες: Αlamy, Zuma, Camera Press, Backgrid, Visual Hellas, Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ