Ένα σπάνιο, όσο και εξαιρετικά σημαντικό διπλό γεγονός πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Από τις 19 Ιουνίου φιλοξενείται εκεί η έκθεση με τίτλο Donum Amicorom («Δώρο Φίλων»), που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος από τα 135 σπουδαία έργα που άφησε ο αείμνηστος κορυφαίος ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ως δωρεά στα μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας. Μια πράξη γενναιοδωρίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, από έναν κορυφαίο δημιουργό που υπήρξε και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια του artworx που ίδρυσαν η σύντροφος ζωής για τον Παύλο Σάμιο, Μαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές.

Ένα καλλιτεχνικό γεγονός

Την έκθεση συνοδεύει πολυτελής κατάλογος, με τίτλο Liber Amicorum («Βιβλίο Φίλων») που περιλαμβάνει κείμενα σημαντικών ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού που εκτιμούν το έργο του Παύλου Σάμιου και συνδέθηκαν μαζί του, καθώς βέβαια και τα έργα της δωρεάς. Ο κατάλογος κυκλοφορεί, με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τις εκδόσεις Μίλητος.

Η Άν Κοκοτού, Βαρβράρα Σπανομανώλη, Γιώργος Κοκοτός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το παρών στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο έδωσε και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τον σύζυγό της, Μίνω Μάτσα.

Για την εμφάνισή της η πολιτικός επέλεξε ένα καλοκαιρινό σετ με prints, με σακάκι και παντελόνι σε άνετη γραμμή. Η Όλγα Κεφαλογιάννη συνδύασε το σύνολο με τσάντα Calista, σατέν wedge εσπαντρίγιες σε ουδέτερο τόνο και εντυπωσιακά σκουλαρίκια.

Η Μαρία Ξανθάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Διαβάστε επίσης: Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο Ηρώδειο με λευκό shirt dress και το πιο δημοφιλές clutch με την υπογραφή Βοttega Veneta – Πόσο κοστίζει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ