Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Μαρία Ολυμπία δεν θα μπορούσε να λείπει από την επίδειξη μόδας του οίκου Louis Vuitton στο Παρίσι. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού οίκου, Nicolas Ghesquiere έστησε ένα σόου μόδας στο Λούβρο μοναδικής αισθητικής.

Η 25χρονη Μαρία Ολυμπία είναι ambassador του γαλλικού οίκου και πρωταγωνίστρια στην νέα καμπάνια με τις τσάντες στο μοντέλο Capucine. Το μοντέλο και socialite βρέθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ επέλεξε με φόρεμα με βολάν, τσάντα και μποτάκια, όλα με την υπογραφή LV.

H Mαρία Ολυμπία στο Παρίσι (Abaca Press/Visual Hellas)

Το fashion show πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου και αφορούσε τη γυναικεία συλλογή Louis Vuitton για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Kατά τη διάρκεια, μάλιστα, του σόου μια ομάδα ακτιβιστών του Extinction Rebellion ανέβηκαν στην πασαρέλα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον αντίκτυπο της βιομηχανίας στο περιβάλλον, με ένα πανό να καταδικάζει την επίδραση της υπερβολικής κατανάλωσης στο περιβάλλον.

Κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε «Υπερκατανάλωση = Εξαφάνιση», η γυναίκα, που εκπροσωπούσε την Amis de la Terre (Friends of the Earth) France, Youth for Climate and Extinction Rebell, προχώρησε στην ίδια πασαρέλα με τα μοντέλα, προκαλώντας αναταραχή στο κοινό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters. Ανέβηκε στην πασαρέλα που είχε στηθεί στην γκαλερί τέχνης του Λούβρου, ακόμη και όταν τα μοντέλα έδειχναν τις δημιουργίες του οίκου, προτού την απομακρύνουν οι φύλακες. Οι οργανώσεις Extinction Rebellion, Amis de la Terre και Youth For Climate ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στον προγραμματισμό της διαδήλωσης ενώ έγιναν δύο συλλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ