Θυμάστε την ταινία «Ο διάβολος φοράει Prada»; Είστε από εκείνους που τη βλέπετε ευχάριστα ξανά και ξανά; Τότε θα χαρείτε να γνωρίσετε την αληθινή Άντρεα Ζαξ, την ηρωίδα του ομώνυμου βιβλίου της Λόρεν Γουάισμπεργκερ που υποδύθηκε η Αν Χάθαγουεϊ το 2006.

Η 29χρονη Λίλι Σταβ Γκίλντορ ήταν η προσωπική γραμματέας της θρυλικής διευθύντριας της Vogue, Άννα Γουίντουρ από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Μάιο του 2015 και μοιράστηκε την εμπειρία της στο Tik Tok.

«Έμαθα τόσα πολλά από αυτήν», είπε. «Έμαθα πολλά για τη μόδα και για τα μίντια. Και τον περασμένο χρόνο ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση ως σχεδιάστρια υφασμάτων και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τις πληροφορίες σήμερα », συνέχισε η Γκίλντορ.

@lilystavstudio

Thank you SO much for the love on part I!!!!! Made me so excited for more 💓💓💓 #annawintour #highfashiontiktok #voguemagazine #businesstips

♬ original sound – Lily Stav Design Studio

Πώς πήρε τη δουλειά

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα και ισχυριστώ πως πήρα τη δουλειά αυτή από αίτηση που υπέβαλα ηλεκτρονικά στο site. Ήξερα κάποιο άτομο που γνώριζε κάποιον που εργαζόταν στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού στο Condé Nast και έτσι μπόρεσα να στείλω το βιογραφικό μου και να κάνω συνέντευξη μαζί τους. Στη συνέχεια με πρότειναν για δουλειές που άνοιξαν στην Condé Nast και υπέβαλα αίτηση για τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές θέσεις εργασίας στη Vogue, έδωσα συνεντεύξεις για τα πόστα αυτά αλλά δεν πήρα κανένα. Σπούδασα ιστορία τέχνης σε κολέγιο καλών τεχνών. Δεν είχα εμπειρία από πρακτική εξάσκηση γύρω από τον χώρο της μόδας», αποκάλυψε για την αίτηση εργασίας της.

Μοναδικά tips που ίσως φανούν χρήσιμα

«Όταν βρίσκεστε σε συνέντευξη για δουλειά και κάποιος σας ρωτά ποια είναι τα χόμπι σας, μην απαντήσετε “γυμναστική ή γιόγκα” και κάτι τέτοιο. Επειδή σχεδόν όλοι ασκούνται, αυτό είναι ίσως το λιγότερο ενδιαφέρον πράγμα για εσάς. Σκεφτείτε κάτι διαφορετικό. Στόχος είναι να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό», συνέχισε η πρώην γραμματέας.

Η Γκίλντορ έδωσε και στιλιστικές συμβουλές για όσους θέλουν να είναι καλοντυμένοι στο γραφείο: «Εάν έχετε πέντε πραγματικά κομψά καλοκαιρινά σύνολα, φορέστε τα από Δευτέρα έως Παρασκευή για αρκετούς μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο αξιοποιείτε στο έπακρο τα ρούχα σας, δεν συμμετέχετε στον κύκλο υπερκατανάλωσης, φαίνεστε πραγματικά chic και δεν έχετε άγχος να προσπαθείτε να επινοείτε συνεχώς νέους συνδυασμούς όλη την ώρα. Θα σας πω ένα μυστικό: Όλοι οι κομψοί άνθρωποι στη Vogue αυτό κάνουν!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ