Μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα κομψές εμφανίσεις και αυτή ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο ξεχωριστές που έχει κάνει. Η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας μαζί με τον βασιλιά Γουλιέλμο Αλέξανδρο υποδέχθηκαν στο Άμστερνταμ το προεδρικό ζευγάρι της Ινδίας και παρέθεσαν επίσημο γεύμα. Η νέα επίσημη εμφάνιση που έκανε η βασίλισσα Μαξίμα μάλιστα ήταν εντυπωσιακή, όπως και η aquamarine τιάρα που επέλεξε να φορέσει.

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα τον Πρόεδρο της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ και τη σύζυγό του, Σαβίτα στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής τους στην Ολλανδία.

Η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας φόρεσε για την περίσταση την εντυπωσιακή aquamarine τιάρα. Η ίδια διαθέτη μια μεγάλη συλλογή κοσμημάτων με πολύτιμους λίθους για τις βασιλικές εμφανίσεις της και η συγκεκριμένη τιάρα ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Το οποίο και συνδυάστηκε με ένα πολύχρωμο φόρεμα σε παστέλ αποχρώσεις με μακρύ μανίκι της Luisa Beccaria. Το ίδιο φόρεμα είχε επιλεγεί από τη βασίλισσα Μαξίμα και σε παλαιότερη εμφάνισή της το 2018.

Η επίσημη επίσκεψη του Ινδού προέδρου στην Ολλανδία ξεκίνησε την Τρίτη, 5 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Ολλανδικό Βασιλικό Οίκο, το ταξίδι «επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ολλανδίας και Ινδίας», αναφέροντας πως «θα είναι το επίκεντρο του φετινού εορτασμού των 75 χρόνων διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Ο βασιλιάς ξεκίνησε την ομιλία του στο συμπόσιο της Τρίτης ζητώντας ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Σε μια εποχή που ένας τρομερός εφιάλτης εκτυλίσσεται κοντά, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο. Η Ινδία είναι βασικός εταίρος για την Ολλανδία. Και ο διάλογος με την Ινδία έχει μεγάλη αξία, ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή», ανέφερε στην ομιλία του ο βασιλιάς της Ολλανδίας.

Και συνέχισε: «Φέτος που η Ινδία γιορτάζει την ανεξαρτησία της, εύχομαι στον ινδικό λαό ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Σας εύχομαι ένα μέλλον ειρήνης, ελευθερίας και ευημερίας».

Φωτογραφίες: The Mega Agency.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ