Όλα τα ζώδια είναι ικανά να νιώσουν ζήλεια. Είναι άλλωστε ανθρώπινο συναίσθημα. Κάποια από αυτά όμως την εκφράζουν με τον πιο έντονο τρόπο. Στην παρακάτω λίστα συναντάμε τους ζηλιάρηδες του ζωδιακού.

Σκορπιός

Είναι γεγονός ότι ο Σκορπιός δίνει ρεσιτάλ ζήλειας όταν έχει μία σχέση. Είναι ο άνθρωπος που είτε δεν εμπιστεύεται εύκολα, είτε δεν εμπιστεύεται και καθόλου και για να καταφέρεte να δαμάσεte αυτή την αρνητική του τάση, θα πρέπει να δείξεte υπομονή, καρτερικότητα και απέραντη ανοχή. Ο Σκορπιός επιβάλει την αποκλειστικότητα και επιζητά να έχει τον έλεγχο και να ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεστε, με ποιον μιλήσατε, τι κάνατε. Αν από την αρχή της σχέσης σας, βάλετε τα όριά σας και μάθει σε ένα συγκεκριμένο «μοτίβο» τότε οι ζήλειες του θα είναι αρκετά πιο ήπιες. Αν όμως στο ξεκίνημα της σχέσης βρείτε «κολακευτικό» το γεγονός ότι σας ζηλεύει, γιατί με αυτό τον τρόπο πιθανότατα να νιώθετε και εσείς ότι παίρνετε επιβεβαίωση, τότε την πατήσατε, γιατί η ζήλεια θα αρχίσει να μεγαλώνει και γίνεται το βασικό πρόβλημα της σχέσης.

Ταύρος

Στην αρχή της γνωριμίας και της σχέσης, ο Ταύρος είναι από τα ζώδια που δεν δείχνει σημάδια ζήλειας. Απεναντίας μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι στον κόσμο του και ότι δεν καίγεται κιόλας για εσάς. Νομίζετε. Ο Ταύρος ανήκει στους ζηλιάρηδες του ζωδιακού και θα σας το φανερώσει αμέσως μόλις πάρει τον αέρα του. Πότε θα πάρει τον αέρα του Όταν νιώσει ότι σας κατέκτησε και ότι του ανήκετε, εκεί είναι που ξεκινάει και το πρόβλημα. Ο καχύποπτος και επιφυλακτικός Ταύρος, ανοίγεται δύσκολα, μόλις όμως ξεκινά να δένεται και να δημιουργείται οικειότητα, προσπαθεί να εδραιώσει την θέση του και κάνει τα πάντα για να σας κυριεύσει, να σας ελέγξει αλλά και για να σας περάσει το μήνυμα «ανήκεις σε μένα και μόνο»! Οι ευγενικοί του τρόποι μπορεί να σας κάνουν να μην το βλέπετε από την αρχή, αλλά στην πορεία θα δείτε ότι ο Ταύρος μουλαρώνει όταν ζηλεύει και γίνεται αγύριστο κεφάλι, γιατί δεν του αλλάζεις άποψη σε τίποτα. Στην δική του περίπτωση, αρκεί να τον κάνετε να βεβαιωθεί, ότι η βασική σας αξία για τη σχέση σας είναι η «αφοσίωση» και αυτή την «αφοσίωση» θα την τιμάτε με κάθε τρόπο.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει δύο όψεις, η μία είναι η τρυφερή, συναισθηματική, δοτική που άμεσα και γρήγορα θα σας κάνει να νιώσετε μαζί του οικογένεια. Η άλλη πλευρά όμως που είναι η αρνητική, έχει στοιχεία γκρίνιας, κυκλοθυμίας, παραπόνων και έλλειψης εμπιστοσύνης. Ο Καρκίνος σε κάθε σχέση του κουβαλά τα βιώματα του παρελθόντος του, έτσι λοιπόν όσο έχει ταλαιπωρηθεί, πονέσει, αδικηθεί, τόσο πολύ πιο εγκρατής, καχύποπτος, καταπιεστικός αλλά και ζηλιάρης γίνεται. Το ζητούμενό του είναι να παίρνει διαρκώς συναισθηματική επιβεβαίωση από το άτομο που έχει στην καρδιά του, ενώ αρκετές στιγμές υποπτεύεται και κάνει σενάρια στο μυαλό του ότι θα τον παρατήσετε, ότι βρήκατε κάτι καλύτερο, ότι θα μείνει σαν στημένη λεμονόκουπα και ένα κάρο τόσα δραματικά. Για να κατευνάσετε όλες αυτές τις υπερβολικές ζήλειες και τους καβγάδες που θα προκύπτουν με κλάμα και οδυρμό, αρκεί να μην τον παραμελείτε ούτε στιγμή και να φροντίζετε να του προσφέρετε μόνιμα συναισθηματική ζεστασιά.

Παρθένος

Μπορεί να ακούτε και να διαβάζετε ότι ο Παρθένος είναι ζώδιο της λογικής, ότι είναι ερωτευμένος με τη συνήθεια, την εργασία και τ ρουτίνα και μπορεί να πιστεύετε ότι στον έρωτα δεν καίγεται κιόλας. Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, ένα από τα πιο ζηλιάρικα ζώδια είναι ο Παρθένος. Γιατί; Μα φυσικά η υπεραναλυτικότητά του τον οδηγεί πολλές φορές στα άκρα! Παρατηρεί τα πάντα σαν να σας περνά από ακτινογραφία, από το τι φορέσετε, αν ξυριστήκατε, αν βάψατε τα νύχια, πώς τον αγγίξατε, τι λέξεις χρησιμοποιείτε και μόνιμα έχει ένα μεγάλο «γιατί» να τον βασανίζει και να ψάχνει να βρει τις αιτίες γύρω από ότι αφορά τη σχέση σας. Για να ηρεμήσει ο Παρθένος, αρκεί η σχέση σας να του γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς του, δηλαδή θα πρέπει να περάσουν μερικά χρονάκια μαζί για να μπορέσει να ησυχάσει και να πει «εδώ είμαστε, καλά θα μας πάει»!

Διαβάστε περισσότερες προβλέψεις στο oroskopos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ