Το μήνυμα της Νέας Σελήνης: Ένα μεγάλο δυνατό δέντρο κάποτε ξεκίνησε από ένα μικρό ταπεινό σπόρο στο φύσηγμα του αέρα και τη γόνιμη γη!

Μέγιστη επιρροή της νέας Σελήνης στην Παρθένο από 7/9 ως 21/9.

Ήλιος και Σελήνη ξεκινάνε πάντα μαζί  το μαγικό τους ταξίδι στον ουρανό και τη γη. Τον Σεπτέμβρη η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο γήινο ζώδιο της Παρθένου σε καρμική όψη ίδιας μοίρας- όψη ιδιομοιρίας-  με τον Ουρανό φέρνοντας ανανέωση, απελευθέρωση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

Το καινούριο φεγγάρι που μυστικά και προστατευμένα κυοφορείται στην ‘μήτρα της Σελήνης’ και της Γης γεννιέται λίγο πριν την αυγή της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου και θα χρειαστεί  το γόνιμο έδαφος της Παρθένου για ν’ αναπτυχθεί, τον  ανοιχτό ορίζοντα του πλανήτη Ουρανού για να επεκταθεί και την σοφία του Χείρωνα – για να καρποφορήσει.

Την γνώση και την εμπειρία του σοφού δάσκαλου Χείρωνα – αστεροειδής για κάποιους ,  11ος πλανήτης για τους μυημένους στην Αστρολογία-  που συμμετέχει σε όψη αντισκιάς με τη Νέα Σελήνη και την κυβερνά μαζί με τον Ερμή. Δεν είναι τυχαία η αντίθεση Ερμή και  Χείρωνα που ανασύρει παλιές πληγές στο φως, για να θεραπευτούν και να έρθει η απελευθέρωση και η λύτρωση από το παρελθόν.

Η νέα αρχή της Σελήνης μέχρι την ολοκλήρωσή της στην Πανσέληνο 21 Σεπτεμβρίου αλλά και ως τον επόμενο κύκλο της στις 6 Οκτωβρίου επηρεάζει τα συναισθήματα, την ψυχολογία και την διάθεση όλων των ζωδίων, ωθώντας όλους  ν’ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπους και τεχνικές για ν’ αναγεννηθούμε , να μεταμορφώσουμε την ζωή μας!

Όταν ο Ήλιος συναντά τη Σελήνη στον ουρανό, μια ευχή γεννιέται στη γη και όλα αρχίζουν ξανά!

Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι, όταν πρωταντίκρυζαν  τη Σελήνη στον ουρανό να γεννιέται, έλεγαν μυστικές ευχές για πλούτο, καλή τύχη, έρωτα.

Το νέο φεγγάρι την 1η μέρα δεν μπορεί να φανεί στην γη, αρχίζει να φαίνεται από την 2η μέρα του φαινομένου στις 8 ή στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ας φτιάξουμε τις δικές μας ευχές που ταιριάζουν σε αυτή την ξεχωριστή Νέα Σελήνη και τις επαναστατικές και αναγεννητικές όψεις της  με τον δικό μας μοναδικό τρόπο και να πάρουμε κάτι από την μαγεία του χρόνου και του Φεγγαριού!  Πώς;

Σχεδιάζοντας ένα πλάνο ζωής, κοιτάζοντας από μια καινούρια οπτική την απλή καθημερινότητά μας. Αυτά τα μικρά απλά που εκφράζει το ζώδιο της Παρθένου, στιγμές  που είναι όλη μας η ζωή. Τα απλά της καθημερινότητας, της εργασίας, της διατροφής και της ρουτίνας μας πρέπει να μετρήσουμε και να κρατήσουμε τα χρήσιμα από αυτά που μας βαραίνουν, που μας τρώνε χρόνο και ενέργεια .

Χρόνο και ενέργεια που θα χρειαστούμε για να κάνουμε τις ευχές μας τις μέρες γύρω από τη  Νέα Σελήνη πραγματικότητα, να φροντίσουμε αυτές τις ευχές σαν μικρά σποράκια που γίνονται γερά δέντρα με δυνατές ρίζες!

Η απλότητα και η οργάνωση, ο ενθουσιασμός του καινούριου και η εμπειρία του παλιού, η ανάγκη για θεραπεία της ψυχής θα είναι τα όπλα που δίνουν οι πλανήτες στις όψεις τους με το καινούριο φεγγάρι.

Πρώτα χαλαρώνουμε σ’ ένα μέρος κοντά στην φύση ή κάπου που εμείς νιώθουμε ηρεμία και γαλήνη.  Μπορεί να είναι απλώς ένας προσωπικός μας χώρος στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό να είμαστε μόνοι μας και να κλείσουμε το κινητό ή το κομπιούτερ. Αν μας βοηθάει μπορούμε να ακούσουμε ορχηστρική μουσική σε χαμηλή ένταση και να ξαπλώσουμε ή να κάτσουμε χαλαρά και αναπαυτικά.

Συντονιζόμαστε με την αναπνοή μας εισπνέοντας βαθιά και ήρεμα , ακούμε την ανάσα μας και ήχους γύρω μας ιδανικά από την φύση. Βάζουμε το χέρι στην καρδιά μας και ακούμε τους χτύπους της. Όταν νιώσουμε ηρεμία, σκεφτόμαστε όσα μας κάνουν να χαμογελάμε στη δουλειά και στη ζωή μας. Αυτά τα κρατάμε μαζί και το συναίσθημα της ευτυχίας και της ευγνωμοσύνης.

Μετά, σκεφτόμαστε τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά σε αυτά που μας δίνουν χαρά. Δεν χρειάζεται πίεση, το αφήνουμε να συμβεί, όταν είμαστε εμείς έτοιμοι. Οι λύσεις μπορεί να έρθουν μια ανύποπτη στιγμή ξαφνικά. Εμπιστευόμαστε ό,τι μας απασχολεί στην σοφία του θεού ή του Σύμπαντος σε ό,τι πιστεύουμε.

Δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε. Είμαστε σίγουροι πως όλα θα μπουν σε αρμονία την σωστή στιγμή . Αρκεί ν’ απελευθερώσουμε την ζωή μας από τοξικά συναισθήματα και περιττές πιεστικές καταστάσεις. Ό,τι δεν λειτουργεί το αφήνουμε για λίγο και προχωράμε, θα το ξαναβρούμε αυτό ή το ιδανικό για μας, όταν είμαστε έτοιμοι.

Εμπιστευόμαστε τον κύκλο της ζωής. Τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το Φθινόπωρο και βλασταίνουν με νέα φύλλα γεμάτα ζωή την Άνοιξη. Κάπως έτσι γίνεται και με μας…

Τώρα είμαστε έτοιμοι …

Ποιες ευχές ταιριάζουν ιδανικά στο ζώδιο αυτής της ξεχωριστής Νέας Σελήνης;

Σ’ ένα φύλλο χαρτί γράφουμε ή ζωγραφίζουμε αυτά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε και να ξεκινήσουμε αυτόν τον μήνα, ιδανικά πρέπει να ταιριάζουν με το σχέδιο, το πλάνο της ζωής μας. Σαν ένα νέο πρόγραμμα καθημερινότητας στην εργασία, την ευεξία και τις όμορφες στιγμές ελευθερίας και αναζωογόνησης του υπέροχου και μοναδικού εαυτού μας!

Είναι πολύ σημαντικό στις ευχές και τους στόχους αυτής της Νέας Σελήνης να υπάρχει η δύναμη της αναγέννησης, της απελευθέρωσης και της προσφοράς, της τάξης και αρμονίας στην δουλειά και της Υγείας κυριολεκτικά και μεταφορικά στην ζωή μας, όπως και η φροντίδα του εαυτού μας με μικρές απλές αλλαγές στις συνήθειες μας.

Για τους λάτρεις της τεχνολογίας μια απλή και γρήγορη λύση είναι να γράψουν μια μικρή ευχή σαν κωδικό στα λατινικά ή στα Αγγλικά στο κινητό ή το e mail  τους! Έτσι θα την γράφουν, πληκτρολογούν κάθε φορά που θα χρειάζονται ν’ ανοίξουν το κινητό τους τηλέφωνο ή το κομπιούτερ στην εργασία τους και αυτό θα είναι μια μικρή θετική υπενθύμιση της ευχής τους και της υπόσχεσης στον εαυτό τους.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε  κάθε πρωί πριν ξεκινήσουμε την μέρα μας, να τους διαβάζουμε ή να τους πληκτρολογούμε με επιμονή και εμπιστοσύνη!

Διαλέξτε τον δικό σας στόχο ζωής, τη δική σας ευχή με οδηγό τη Νέα Σελήνη:

 • Απελευθερώνω το πρόγραμμά μου κρατώντας μόνο τα ουσιαστικά και φροντίζω τον εαυτό μου και τις σχέσεις μου.
 • Απολαμβάνω απλές στιγμές χαράς κάθε μέρα.
 • Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και το καινούριο, δημιουργώ νέους δρόμους ευκαιριών και ανανεώνω την δουλειά και τους στόχους μου!
 • Είμαι ευέλικτος και ακολουθώ την Ροή, όπως τα ποτάμια δυναμώνουν στο πέρασμά τους.
 • Αφουγκράζομαι τις τάσεις και το ρεύμα της εποχής Κρατάω ό,τι μου ταιριάζει και εξελίσσομαι.
 • Προσφέρω με μικρά απλά πράγματα. Κάνοντας τους γύρω μου χαρούμενους νιώθω κι εγώ πιο όμορφα.
 • Χαμογελάω έτσι απλά και λέω Καλημέρα στην γραμματέα που με κοιτάζει περίεργα. Έτσι φτιάχνει η διάθεση όλων και πετυχαίνω περισσότερα.
 • Ζω σήμερα, τώρα και κάθε μέρα με τόλμη, έμπνευση και ενθουσιασμό για τη ζωή.
 • Κάθε μέρα είναι μια  νέα αρχή και μια υπέροχη ευκαιρία.
 •  Εμπιστεύομαι και φροντίζω ό,τι με κάνει να χαμογελώ.
 • Νιώθω ασφαλής όταν αλλάζω, εγώ είμαι πάντα πιο ανανεωμένος και δυνατός.

Ποια  ζώδια  είναι τα πιο ευνοημένα του νέου σεληνιακού κύκλου;

Ταύρος: Μια απρόσμενη ευκαιρία σας δίνει χαρά!

Ακόμα και αν ανήκετε στους Ταύρους του Απρίλη και των αρχών Μαΐου που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν δει την ζωή τους να αλλάζει, υποδεχτείτε αυτήν την βδομάδα με χαμόγελο! 

Μέσα από αγαπημένα πρόσωπα, τον έρωτα, την τέχνη, την δημιουργία, τα παιδιά και την χαρά της ζωής ξαναβρίσκετε τον δρόμο για την ολοκλήρωση και την ευτυχία.

Ανανεώστε την εμφάνιση και τον τρόπο που προβάλετε τις επαγγελματικές σας ικανότητες, αναθεωρήστε παλιές συνήθειες και θα δείτε τους στόχους σας να παίρνουν νέα ενέργεια!

Καρκίνος: Η Νέα Σελήνη γεννιέται στον δρόμο της χαράς!

Καλωσορίστε το καινούριο που γεννιέται μαζί με το ‘δικό σας’  φεγγάρι την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και επηρεάζει με την μυστική του ενέργεια  από την Δευτέρα 6 ως την Δευτέρα 20 προς 21 Σεπτέμβρη.

Αυτό το ταξίδι της Σελήνης που κυβερνά πάντα το δικό σας ευαίσθητο και συνάμα απίστευτα δυνατό ζώδιο, αυτήν την φορά ξεκινά στον ‘οίκο της χαράς’.  Τα συναισθήματα, η διαίσθηση, η έμπνευση και το χάρισμα της επικοινωνίας  δένουν σαν δυνατή αλυσίδα από κρίκους με τα όνειρα και τους στόχους μιας ομάδας ανθρώπων με κοινό όραμα και στόχους. Είναι οι φίλοι, οι σύντροφοι και οι συνταξιδιώτες σας.

Εμπνευστείτε από το καινούριο μαζί με την αξία του παλιού και δοκιμασμένου και θα προχωρήσετε σε νέους δρόμους. Απλά ακολουθήστε το φως της ψυχής του σύμπαντος που σας οδηγεί…

Παρθένος: Ήλιος και Σελήνη μαζί  προαναγγέλλουν μια σημαντική αλλαγή και μια νέα αρχή ζωής!

Ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιόνται μια φορά κάθε χρόνο στο ζώδιο σας αλλά αυτήν την φορά σας δίνουν μια ξαφνική κεραυνοβόλα ευκαιρία αλλαγής και αναγέννησης.

Ο πλανήτης Ουρανός σε όψη αναπάντεχης τύχης με τη Νέα Σελήνη από το ζώδιό σας ευνοεί μια νέα αρχή για όλους τους Παρθένους αλλά πιο πολύ εσάς που έχετε τα γενέθλιά σας τις μέρες κοντά στις 7 Σεπτεμβρίου!

Ανοίξτε τα φτερά σας και κατακτήστε ακόμα και τους πιο μακρινούς στόχους. Αφεθείτε στις αλλαγές και την ανανέωση. Επενδύστε σε νέες γνώσεις, ταξίδια και επικοινωνία με νέους τρόπους και τεχνικές.

Μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο, μια αγοραπωλησία ή ακόμα και ένας δεύτερος γάμος ευνοεί πιο πολύ και πιο γρήγορα τους Παρθένους από 3-9 Σεπτεμβρίου!

Εσείς που είστε 16-18 Σεπτεμβρίου έχετε απίστευτη δύναμη, ερωτισμό και ενέργεια να πετύχετε το ακατόρθωτο.

Σκορπιός: Ακατανίκητη η δύναμή σας μαζί με ιδανικούς συμμάχους!

‘Η ισχύς εν τη ενώσει!’ Μαζί με σημαντικούς άλλους, μέσα από συλλογική ομαδική δουλειά μπορείτε να κατακτήσετε σημαντικούς στόχους και όνειρα.

Ανανεώστε τον τρόπο που επικοινωνείτε ή διαφημίζετε την δουλειά σας. Ξαναδείτε με άλλη ματιά τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Επενδύστε σε φίλους και σε νέους τρόπους και μέσα επικοινωνίας, συνεργασίας και προβολής.

Ο Δίας σε αρμονική όψη με τον δικό σας Πλούτωνα σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά  σας ωθεί να αναθεωρήσετε τι αξίζει να κρατήσετε και τι όχι για να έρθει το καινούριο… Μπορείτε τώρα να βρείτε δημιουργικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων αλλά και αξιολόγησης σχέσεων. Ανανεώστε τον επαγγελματικό χώρο σας ή το σπίτι και αμέσως θα νιώσετε πιο δημιουργικοί και ελεύθεροι.

Η Αφροδίτη έρχεται το βράδυ της Παρασκευής στο δικό σας ζώδιο, όπου και θα παραμείνει ως τις 6 Οκτωβρίου, για να τονίσει την γοητεία και τον μαγνητισμό που ασκείτε στους γύρω σας, να δώσει έμφαση στην πειθώ των επιχειρημάτων σας αλλά και για να αναμοχλεύσει συναισθήματα και συγκινήσεις. 

Αιγόκερως: Νέοι ορίζοντες ανοίγονται  μπροστά σας…

Μια νέα αρχή ή μια υπέροχη δεύτερη ευκαιρία αλλάζει την κοσμοθεωρία σας, την οπτική και το μέλλον σας.

Εκφράστε κάθε δημιουργικό σας ταλέντο και επικοινωνιακό χάρισμα, ασχοληθείτε με μακρόπνοα σχέδια και εμπλουτίστε τα προσόντα και το βιογραφικό σας μέσα από νέες σπουδές ή σεμινάρια. Η γνώση, τα βιβλία, μεγάλα ταξίδια και η επικοινωνία με άτομα από άλλες κουλτούρες σας ανοίγουν νέους δρόμους δημιουργίας, σοφίας και έρωτα !

Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να αλλάξουν χώρα ή αν θαυμάζετε διαφορετικούς πολιτισμούς είναι η ιδανική εποχή να ταξιδέψετε ή να ανοίξετε νέους δρόμους επικοινωνίας με χώρες του εξωτερικού, εταιρείες και μεγάλους οργανισμούς ακόμα να γνωρίσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Το διαδίκτυο, οι νέες τεχνολογίες, ένα βιβλίο ή μια ξαφνική έμπνευση θα είναι η αρχή ενός υπέροχου προορισμού!

Εσείς που έχετε απογοητευτεί από τις ερωτικές σχέσεις ΄θα έχετε μια απρόσμενη δεύτερη ευκαιρία ζωής! Νέες ελπίδες και για όσους προσπαθείτε να γίνετε γονείς.  

Από την Αστρολόγο και σύμβουλο Feng Shui Μάρι Γιόβα και το marigiova.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ